Dynamische laadtarieven bij PowerGo

Via dynamische laadtarieven zorgt PowerGo voor eerlijke, transparante en duurzame laadprijzen voor bestuurders van elektrische voertuigen (EV’s). Dat is goed voor jou en voor een duurzamere wereld.

Wat zijn dynamische laadtarieven?

Dynamische laadtarieven zijn direct gekoppeld aan de EPEX, de Europese markt voor elektriciteitshandel. De elektriciteitsprijzen kunnen per uur variëren, op basis van de Europese elektriciteitsvraag en -aanbod. Energieprijzen zijn lager bij een lage vraag of overschot aan elektriciteit. Hogere tarieven komen voor wanneer de vraag hoog is of wanneer er een beperkt aanbod aan elektriciteit is. 

PowerGo Charge app
PowerGo laadpaal

Goed voor een duurzame wereld 

Ons elektriciteitsnet raakt op veel plekken overbelast – vaak is er een overschot aan energie. Deze zogeheten netcongestie ontstaat wanneer het aanbod van elektriciteit de vraag overstijgt.

Op de momenten dat er veel vraag is naar elektriciteit, wordt stroom vaak opgewekt door vervuilende bronnen als kolen en gas. Wanneer de energievraag laag is en de productie hoog, wordt elektriciteit vaak geproduceerd door duurzame energiebronnen.

Via onze dynamische tarieven willen we EV-bestuurders stimuleren om op te laden wanneer er veel en schonere energie beschikbaar is. Opladen is op die momenten namelijk voordeliger en duurzamer. En laad je bij PowerGo, dan laad je met 100% Nederlandse zonne-energie. Zo verminder je jouw CO2-uitstoot én draag je bij aan een stabieler en duurzamer elektriciteitsnet. Samen rijden we een groenere toekomst tegemoet.

Toegang tot dynamische laadtarieven 

De PowerGo Charge-app toont de tarieven bij de laadpunten van PowerGo voor de aankomende uren – zo weet je precies wanneer je het meest voordelig en duurzaam kunt laden. Goed voor de planeet én de portemonnee. 

Google Play StoreApp Store

Slim gebruik van zonne-energie

PowerField, het moederbedrijf van PowerGo, focust zich al jaren op het optimaal benutten van zonne-energie. We ontwikkelen, bouwen en beheren onze eigen zonneparken en energieopslagsystemen. We wekken zonne-energie op via zonneparken, slaan deze op in onze batterijen en leveren vervolgens de energie aan het elektriciteitsnet wanneer dat nodig is. PowerGo brengt de zonne-energie naar jou, zodat jij hiermee je EV kan laden. Dynamische laadtarieven passen hier helemaal bij.  

Dynamische tarieven - PowerGo
Dynamische tarieven - PowerGo
Dynamische tarieven - PowerGo
Dynamische tarieven - PowerGo

Download de PowerGo Charge-app

Google Play StoreApp Store