29 december 2021

Een terugblik op 2021

Nu we zijn aangekomen bij het einde van 2021 kijken wij terug op een mooie periode. 2021 was voor ons een innovatief jaar!

Team PowerGo

In 2021 is ons team uitgebreid met:

  • Paul Sieljes (projectmanager PowerGo);
  • Richard Bakker (relatiemanager PowerGo)
  • Selina Groenveld (communicatie PowerField en PowerGo)

Wij heten iedereen zeer welkom!

Mooie ontwikkelingen

PowerGo heeft dit jaar veel mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Begin 2021 is er op het E-circuit in Emmen een snellaadpunt gerealiseerd, waardoor de inwoners uit Emmen en omstreken hier direct op zonnestroom kunnen laden.

In juli is het noordelijkste snellaadpunt van Nederland in gebruik genomen. Het terminalterrein van de veerdienst Eemshaven – Borkum, van rederij AG EMS Borkumlijn, beschikt sinds juli over zeven autolaadpunten, waarvan één snellader.

In augustus zijn wij een samenwerking aangegaan met HelloFresh. Met PowerGo zullen wij bij dertien logistieke hubs in Nederland en België snellaadpleinen aanleggen. Hiermee zorgen wij ervoor dat de elektrische vloot van HelloFresh emissievrij op pad kan.

In september zijn wij een samenwerking aangegaan met TopParken. Alle twaalf vakantieparken worden voorzien van laadpalen.

In november hebben wij een mijlpaal bereikt van honderd laadpalen die in bedrijf zijn. In Nederland en België staan honderd laadpalen, waarvan maar liefst tachtig snelladers.

Afgelopen jaar hebben wij in Valencia (Spanje) een vestiging geopend. De eerste drie exploitatiecontracten voor een aantal snelladers zijn inmiddels ondertekend. Sinds dit jaar is PowerGo in verschillende landen actief: Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Zweden en Spanje. De verwachting is dat aan het einde van 2022 meer dan vijfduizend snellaadpunten in bedrijf zijn. Hiervoor staan er een aantal grote samenwerkingen op de planning. Deze worden begin 2022 bekend gemaakt.

2022

Het doel voor volgend jaar is om met PowerField meer dan honderd megawatt aan zonneparken te realiseren en meer dan tachtig megawattuur aan opslag te ontwikkelen. Met PowerGo willen wij meer dan vijfduizend laadpunten plaatsen. Met PowerField en PowerGo willen en kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Wij gaan deze uitdaging het komende jaar weer graag aan.

Wij wensen iedereen een gelukkig 2022!

AG EMS laadpalem

PowerGo laadpalen bij de veerdienst Eemshaven – Borkum

HelloFresh laadpalen

PowerGo laadpalen bij HelloFresh

PowerGo laadpalen bij TopParken

PowerGo laadpaal bij TopParken