2 augustus 2022

Emerce | PowerGo verzorgt laadoplossingen voor Crisp

Voor de uitrol van elektrische laadoplossingen gaat Charge Point Operator (CPO) PowerGo aan de slag voor Crisp, de supermarkt-app voor knettervers eten. Bij een aantal bezorghubs in Nederland en België verzorgt PowerGo sinds dit jaar laadoplossingen voor de elektrische logistieke voertuigen van de online supermarkt.

In de bezorghub in Utrecht zijn laadpalen van 22 kilowatt geïnstalleerd, waar tientallen elektrische voertuigen gelijktijdig kunnen opladen. Na de lancering van Crisp in Vlaanderen in juni worden in het Belgische distributiecentrum in Bornem binnenkort 32 laadpunten geïnstalleerd. Na de oplevering van de locaties in Utrecht en Bornem zullen PowerGo en Crisp de mogelijkheden voor andere hubs verkennen.

Duurzaam bezorgd
Crisp breidt sinds haar oprichting in 2018 een groeiende elektrische vloot steeds verder uit en werkt daarbij toe naar een emissievrije operatie. PowerGo is hiermee een toegewijd partner die de laadinfrastructuur van Crisp ondersteunt met expertise op dit gebied. Ivo van Dam, CTO van PowerGo: ‘’PowerGo zorgt ervoor dat de elektrische voertuigen van Crisp de boodschappen emissievrij bij de klant in Nederland en België kunnen bezorgen. Deze manier van fleet charging is een steeds groter wordend onderdeel binnen PowerGo. Hier komen de expertise en oplossingen van PowerGo samen in een model dat betrouwbaar en toekomstbestendig werkt voor zowel de vlooteigenaar als de netbeheerder.’’

“We bezorgen vers eten van lokale makers zonder omwegen en zo duurzaam mogelijk bij onze klanten,’’ vertelt Stefan van den Broek, Head of Delivery bij Crisp. “Dat doen we via gecombineerde, slimme routes en zoveel mogelijk met een emissievrij bezorgtransport. Momenteel wordt ruim een derde van het volume aan bestellingen in Nederland elektrisch geleverd. Om dit verder uit te breiden houden we rekening met de actieradius van elektrische bezorgwagens. Daarom bouwen we aan een groeiend aantal lokale bezorghubs met voldoende elektrische laadpunten. Dit stelt ons in staat ritafstanden te verkleinen en tot aan de voordeur van de klant zo min mogelijk voedselkilometers te rijden op een CO2-neutrale manier.”

Over PowerGo
PowerGo is een dochteronderneming van PowerField. PowerGo streeft ernaar om de komende jaren een van de grootste laadpuntexploitanten in Europa te worden. Up-to-date en gebruiksvriendelijke technologie staat centraal in de dienstverlening. Laadoplossingen voor alle EV-bestuurders en groene energie zijn een groot onderdeel van PowerGo’s ambitie. De projecten met onder andere HelloFresh, Jumbo, KFC, TopParken en Crisp dragen stuk voor stuk bij aan deze ambitie.

Over Crisp
Crisp is de supermarkt-app voor knettervers eten. De service bezorgt in heel Nederland en Vlaanderen 7 dagen per week boodschappen, en vóór 22.00 uur via de app besteld is de volgende dag in huis. Het assortiment bestaat uit producten van meer dan 750 boeren, makers en kwekers. Crisp is in november 2018 gelanceerd door Tom Peeters, Michiel Roodenburg en Eric Klaassen. Het is de missie van Crisp om eten met betere kwaliteit gemakkelijk bereikbaar te maken voor meer mensen. Crisp is het meest geprezen merk van de afgelopen 3 jaar in Nederland, met prijzen voor service, design en merk zoals de Esprix, ADCN, SPIN en DIA. In juni 2022 werd Crisp door industrieplatform EMERCE bekroond tot meest innovatieve e-commerce bedrijf en deze maand werd Crisp door onderzoeksbureau GfK uitgeroepen tot beste online supermarkt (Formulerapport FMCG E-commerce 2022).