Fleet Charging

Fleet Charging

Steeds meer bedrijven stappen over naar de inzet van elektrische voertuigen (EV’s). Bedrijfseigenaren, locatie-eigenaren en fleet operators komen hierdoor voor nieuwe uitdagingen te staan. Bijvoorbeeld het efficiënt inzetten van hun elektrische wagenpark, het opladen van hun elektrische vloot (fleet charging) en hoe ze het transport het beste kunnen laten verlopen.

Fleet charging: opladen van de elektrische vloot  

Fleet charging, letterlijk vertaald naar ‘vloot laden’, gaat om het aanvullen van de hoeveelheid stroom die accu’s van EV’s hebben, door ze aan te sluiten op laadpalen van de elektrische vloot.  

De eigenaar van de elektrische vloot moet met een aantal zaken rekening houden om een succesvol laadplein te kunnen realiseren. Bijvoorbeeld het aantal elektrische voertuigen en hoeveel kilometer deze afleggen. En wat voor soort (snel)laadpalen het meest geschikt zouden zijn en waar deze komen te staan. Ook is het belangrijk om goed te plannen wanneer de EV’s moeten opladen, en aan welke laadpaal deze op dat moment moeten komen te staan.  

Beheer van het wagenpark en het laadplein  

Alle bovengenoemde zaken vallen onder het beheer van het elektrische wagenpark. Dit kan worden uitgevoerd door het bedrijf zelf, maar vaak zijn deze taken ingewikkeld en nemen veel tijd in beslag. Daarom kan ervoor worden gekozen om het beheer te laten uitvoeren door de specialistische Charge Point Operator (CPO) PowerGo 

De CPO houdt naast bovengenoemde zaken ook toezicht op de activiteiten van de vloot, de laadinfrastructuur, de batterijstaat en de laadbehoeften van de EV’s.  

Fleet Charging
Fleet Charging
Fleet Charging

Totaaloplossing met fleet charging voor de locatie-eigenaar  

Met de (snel)laadpalen van PowerGo hoeft een eigenaar van een locatie zelf geen investering te doen. Dit neemt PowerGo volledig voor eigen rekening en risico.  

Het laadplein wordt gerealiseerd op de meest geschikte locatie. Bijvoorbeeld op het hoofdkantoor, op een delivery hub of op een strategische plek langs de route van de elektrische vloot. Vaak wordt er een mix van laadpalen geplaatst. Soms zijn AC laadpalen geschikt, soms passen DC laadpalen (snelladers) beter of soms juist een combinatie van beide.  

De laadpalen worden aangestuurd door smart charging software. Op het gebied van tijd en geld kan er zo efficiënt mogelijk worden opgeladen, doordat de juiste laadsnelheid op de juiste tijd wordt bepaald. Zo kunnen de voertuigen bij aankomst snel opladen en weer op tijd vertrekken.  

Door middel van 24-uurs support en klantondersteuning zorgt PowerGo voor de beste ervaring op het gebied van onderhoud en service.  

Duurzaam opladen  

De (snel)laadpunten van PowerGo worden voorzien van opgewekte energie uit zonneparken. Zo levert een locatie-eigenaar een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en wordt de CO2-uitstoot in het vervoer substantieel verminderd. Een elektrische vloot met een goed uitgerust laadplein geeft een bedrijf een professionele uitstraling en draagt bij aan een duurzaam imago. Ook biedt PowerGo de locatie-eigenaar graag co-branded of fully-branded laadpalen. De locatie kan op deze manier profiteren van nieuwe branding-mogelijkheden en meer exposure.  

Bekijk onze projecten in ons portfolio.

PowerGo bouwt en beheert het laadplein van de elektrische vloot. Zo worden voor locatie-eigenaren alle zorgen uit handen genomen. PowerGo biedt te totaaloplossing; alles wat nodig is om de elektrische vloot efficiënt en duurzaam in te kunnen zetten.  

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.  

  

Contact

Neem contact met ons op

Contact

PowerGo is CPO van partners HelloFresh en Crisp