13 maart 2023

Fleet & Mobility | Nederlandse PowerGo wint aanbestedingen in Denemarken

Powergo heeft twee openbare aanbestedingen gewonnen in Denemarken; in twee gemeenten zal het bedrijf laadpalen realiseren.

Zo zullen in de gemeente Randers, worden 138 laadpunten gebouwd, verspreid over 61 locaties en in de andere gemeente, Gentofte, gaat het om 92 laadpalen, verdeeld over 23 locaties, zo meldt het bedrijf. Het gaat hierbij zowel om DC- als AC-laders. Het is niet voor het eerst dat Powergo laadpalen in Denemarken plaatst: dit zijn de vijfde en zesde gemeente waar het bedrijf de laadpalen realiseert.

Powergo is de laadpaaloperator van alle laadpalen en zal deze ook exploiteren in nauwe samenwerking met het EV-platform van de Deense partner, Spirii die ook de oplaad- en betalingsapp levert, zodat mensen makkelijk gebruik kunnen maken van de laadpunten.Eind 2022 maakte Powergo bekend aanbestedingen te hebben gewonnen voor het plaatsen van openbare laadpalen in de Deense gemeenten Ikast-Brande, Vejle, Vejen en Gladsaxe. In de aankomende periode zal PowerGo meer gewonnen aanbestedingen in Denemarken bekendmaken.

Powergo is onderdeel van Powerfield, ontwikkelaar van zonneparken, en brengt laadoplossingen voor EV’s. Het bedrijf werkt tevens voor Hello Fresh, Jumbo, KFC en Topparken. Het bedrijf plaatste vorig jaar bijvoorbeeld ook laadpalen op de parkeerplaats van Madurodam.