5 augustus 2021

HelloFresh sluit samenwerking met PowerGo

HelloFresh heeft PowerGo geselecteerd als CPO (Charge Point Operator) voor haar elektrische voertuigen. PowerGo zal in de eerste instantie bij 13 hubs in Nederland en België snellaadpleinen aanleggen. Iedere hub zal zo’n 1700 kW aan laadvermogen hebben en zal ervoor zorgen dat de elektrische vloot van HelloFresh emissievrij op pad kan. Ook onderzoeken PowerGo en HelloFresh verdere uitbreiding in andere landen.

PowerGo maakt het op deze manier voor HelloFresh mogelijk om te investeren in de voertuigen en om de bedrijfsvoering van laadinfra bij de specialist neer te leggen. De hubs worden slim aangestuurd door het toepassen van snelladers, waardoor de voertuigen op tijd kunnen opladen. Hiermee creëert PowerGo, samen met de zonneparken en energieopslag, een zogenaamde virtual power plant, zodat het totale elektriciteitsnet minder belast wordt.

Het Nederlandse bedrijf PowerGo heeft zich als doel gesteld om binnen 2 jaar meer dan 5000 snellaadpunten door heel Europa te hebben gerealiseerd. De eerste stap is begin dit jaar gezet, met een snellaadpunt bij PowerField’s zonnepark in Emmen. PowerGo garandeert dat de geleverde elektriciteit 100% afkomstig is van de door zichzelf opgewekte zonne-energie. Intussen zijn er meer dan 500 snellaadpunten in bestelling en is PowerGo klaar voor grootschalige uitrol van laadpunten.

PowerGo heeft intussen vestigingen in Nederland en Spanje en is bezig met ontwikkelingen en uitrol in onder andere Duitsland, België en Frankrijk. Een verder aantal grote samenwerkingen zal de aankomende tijd bekend gemaakt gaan worden.

Foto’s: HelloFresh Diemen en Nieuwegein

HelloFresh laadpalen
HelloFresh laadpalen