21 juli 2022

Een jaar na de realisatie van PowerGo-laadpalen in de Eemshaven

Het terminalterrein van de veerdienst Eemshaven – Borkum beschikt sinds juli vorig jaar over zeven laadpunten van PowerGo. De vraag naar laadpunten in de Eemshaven nam de afgelopen tijd flink toe. Daarop is de veerdienst AG EMS Borkumlijn in 2021 een samenwerking aan te gaan met PowerGo. Op het parkeerterrein staan drie laadpalen, waar zes auto’s tegelijkertijd kunnen opladen. Ook staat op het deel voor ‘kort parkeren’ een snellaadpaal van 60 kilowatt.

Public Charging

De drie laadpunten van 22 KW, waar zes auto’s tegelijkertijd kunnen opladen 

Belangrijke service voor de klant

Rolf Bouwman is adjunct-directeur van AG EMS Nederland. ‘’De laadpalen staan hier nu ongeveer een jaar. Dit bevalt heel goed. Het is ideaal voor mensen die naar Borkum varen. Tijdens hun bezoek kunnen zij hier hun elektrische auto neerzetten en opladen.’’ Niet alleen bezoekers aan het eiland Borkum maken gebruik van de laadpalen, maar ook mensen die bij de Eemshaven werken of langskomen. ‘’Van de snellader wordt veel gebruik gemaakt. Mensen komen hier even opladen, iets eten of drinken en kunnen daarna gelijk weer verder. De laadpalen zijn voor ons een belangrijke service voor de klant.’’ De locatie beschikt over de Noordelijkste snellaadpunten van Nederland.

Eigen netaansluiting

In 2021 kon de netbeheerder de eigen netaansluiting van PowerGo lastig verzorgen. Uiteindelijk zou het meer dan een jaar duren om deze netaansluiting te realiseren. Hierom heeft PowerGo eerst gebruik gemaakt van de netaansluiting van AG EMS. Sinds juni dit jaar heeft PowerGo toch een eigen aansluiting kunnen realiseren en de laadpalen hierop aangesloten. ‘’Achteraf gezien is het erg mooi dat we het zo hebben kunnen oplossen. Zo hebben we een jaar lang onze klanten beter kunnen faciliteren met deze laadpalen.’’, vertelt Rolf Bouwman. Mocht de vraag naar laadpalen op het terrein van AG EMS verder toenemen, kan het aantal laadpunten in de toekomst aanzienlijk worden uitgebreid.

laadpalen AG EMS
Laadpaal AG EMS

De 60 KW snellader

Ook geïnteresseerd in laadpalen op uw locatie? Neem gerust contact met ons op.