Laadpalen voor gemeenten

PowerGo maakt elektrische mobiliteit door snel en duurzaam laden mogelijk. Bij de laadpunten van PowerGo laden bestuurders op met 100% duurzame zonne-energie van Nederlandse bodem.

De PowerGo Charge app biedt eenvoudig toegang tot oplaad- en betaalopties en geeft de laadprijs voor de aankomende uren weer. PowerGo biedt dynamische en eerlijke laadprijzen, gebaseerd op het geldende uurtarief van elektriciteit.

PowerGo is de dochteronderneming van PowerField, een Nederlandse onderneming die zich inzet voor een duurzame toekomst met zonne-energie.

Laadpaal van PowerGo bij AG Ems

Waarom kiezen voor PowerGo?

Type laadpaal

PowerGo plaatst compacte en gebruiksvriendelijke laadpalen. Deze laadpalen hebben twee laadpunten. Dit betekent dat bij één laadpaal twee elektrische auto’s gelijktijdig kunnen opladen.

Snelheid van het laden

De laadpalen hebben een vermogen van 22 kilowattuur (kWh). Ook beschikken de laadpalen over load balancing. Dit betekent dat de beschikbare stroom automatisch wordt verdeeld over de laadpunten die in gebruik zijn.

Compatibiliteit met laadpassen

Bij de laadpalen van PowerGo kan worden opgeladen met de meeste laadpassen die in Nederland zijn uitgegeven. Daarbij kan er worden geladen met de PowerGo Charge app.

Laadtarief

PowerGo biedt dynamische laadprijzen, gebaseerd op het geldende uurtarief van elektriciteit. De PowerGo Charge app geeft toegang tot de laadprijs voor de aankomende uren. Zo kan iedereen inzien op welk moment van de dag opladen het goedkoopste is.

Via dynamische laadtarieven stimuleert PowerGo om op te laden wanneer er veel en schonere energie beschikbaar is. Opladen is op die momenten namelijk voordeliger. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot verminderd en tegelijkertijd een bijdrage geleverd aan het voorkomen van de overbelasting van het elektriciteitsnetwerk.

Ook het laadtarief van een PowerGo-laadpaal in een gemeente kan per uur verschillen. De grafiek geeft een indicatie van het gemiddelde laadtarief van iedere maand in 2023. De huidige tarieven zijn te vinden in de PowerGo Charge app of op onze tarievenpagina.

Deze dynamische prijzen zijn van toepassing voor klanten die de PowerGo Charge app gebruiken. Als u een andere app, laadpas of betaalmethode gebruikt, kunnen extra kosten zoals toeslagen op het laadtarief of transactiekosten in rekening worden gebracht. Informatie hierover kunt u opvragen bij de aanbieder van de app of laadpas.

Dynamische laadtarieven in gemeenten - PowerGo

Gemiddeld dynamisch laadtarief van PowerGo-laadpalen in gemeenten 

Hoe gaat het aanvraagproces in zijn werk?

1. Waar doe ik de aanvraag?

Een aanvraag voor een laadpaal kan worden ingediend via de aanvraagpagina op de website van een gemeente.

2. Waar wordt een aanvraag op getoetst?

PowerGo toetst aanvragen aan de hand van het beleid van de gemeente. Daarna brengt PowerGo de aanvrager per mail op de hoogte of de aanvraag wel of niet in behandeling wordt genomen. Een aantal zaken waar PowerGo onder andere rekening mee houdt zijn:

  • Het beleid van de gemeente over laadpalen;
  • De afstand tot de dichtstbijzijnde laadpaal;
  • Het gebruik van de dichtstbijzijnde laadpaal.

3. Hoelang duurt het voordat de laadpaal gebruikt kan worden?

De oplevering van een goedgekeurde aanvraag is afhankelijk van een aantal factoren. Tijdens het proces worden de volgende stappen doorlopen:

  1. Na ontvangst van de aanvraag, deelt PowerGo binnen tien werkdagen een voorstel voor het plaatsen van de laadpaal met de gemeente;
  2. De gemeente beoordeelt het voorstel. Dit kan zes tot acht weken in beslag nemen;
  3. Wanneer het voorstel is goedgekeurd, neemt de gemeente een verkeersbesluit. Dit kan vier tot zes weken in beslag nemen;
  4. Als deze stappen doorlopen zijn, start PowerGo met de realisatie van de laadpaal. De plaatsing van de laadpaal vindt gemiddeld binnen twee tot vier weken plaats;
  5. Als laatste stap sluit de netbeheerder de laadpaal op het elektriciteitsnet aan. Dit kan zes tot twaalf weken in beslag nemen.

Hierna kan er geladen worden bij de laadpaal van PowerGo.

Ontdek meer over PowerGo

PowerGo stimuleert elektrische mobiliteit en snel en duurzaam opladen.

Meer informatie