Hier komt onze zonne-energie vandaan

Onze energie komt uit Nederland – of liever gezegd: van de zon erboven. Die energie wekken we zelf op. 100% zon, 100% hernieuwbaar.

Energie van de toekomst

PowerGo is onderdeel van PowerField. Al jaren focussen wij ons op het optimaal benutten van zonne-energie. Daarom ontwikkelt, bouwt en beheert PowerField zonneparken en energieopslagsystemen. Zonne-energie wordt opgewekt en opgeslagen, en via de laadpalen van PowerGo wordt deze energie gebruikt voor elektrische voertuigen. Zo gaan we allemaal écht vooruit.

Zonnepark PowerField
PowerGo charging points

Zeker van de zon

Hoe weten we dat je echt met groene energie laadt? Dit doen we via Garanties van Oorsprong (GvO’s). Binnen de Europese Unie werken we namelijk met het GvO-systeem, dat handel met duurzame energie mogelijk maakt. GvO’s zijn officiële certificaten die bevestigen dat de stroom afkomstig is van hernieuwbare bronnen, zoals de zon. Één GvO staat gelijk aan 1000 kilowattuur (kWh) hernieuwbare energie. We kunnen van iedere kWh laten zien waar deze vandaan komt. Groen laden is dus écht groen laden. Gegarandeerd én gecertificeerd.

Zo werkt het

1. Zonne-energie.
PowerField wekt elektriciteit op via zonneparken en slaat deze (wanneer nodig) op in batterijen.

2. Uitgifte van GvO’s.
Voor elke megawattuur (MWh) groene stroom die PowerField levert aan het elektriciteitsnet, genereert PowerField een Garantie van Oorsprong-certificaat.

3. Levering van energie en GvO’s:
De zonne-energie en de bijbehorende GvO’s levert PowerField aan PowerGo.

4. Verificatie en annulering.
Wanneer PowerGo een GvO gebruikt om aan te tonen dat de zonne-energie is verbruikt, wordt het certificaat geannuleerd. Dit voorkomt dat hetzelfde certificaat meerdere keren wordt gebruikt.

5. Rapportage en transparantie.
De informatie over de gebruikte en geannuleerde GvO’s wordt bijgehouden en gecontroleerd door erkende en onafhankelijke instanties, zodat er transparantie is over de hoeveelheid gebruikte groene stroom en de herkomst daarvan.

Slimmer en duurzamer laden

Zelf zonne-energie opwekken, opslaan, leveren en inzetten: en dat zo duurzaam mogelijk. PowerGo’s dynamische laadtarieven passen daar helemaal bij. Bestuurders kunnen besparen door op voordelige momenten te laden, we stimuleren laden met duurzame energie én we zorgen dat het elektriciteitsnet efficiënt wordt gebruikt.

Snellader PLUS PowerGo

Veelgestelde vragen

Verbruikt PowerGo niet meer stroom dan dat PowerField opwekt?

Zeker niet! PowerField en PowerGo gaan hand in hand samen. Elk zonnepark vergroot onze capaciteit voldoende om miljoenen elektrische kilometers mogelijk te maken. Alleen ons zonnepark in Wanneperveen is al genoeg voor 4.200.000 elektrische kilometers (met 0,15 km per kWh). De capaciteit van onze zonneparken overtreft de vraag van onze laadpalen ruimschoots. En dat zal zo blijven.

Hoe kan het dat ik bij PowerGo laad met zonne-energie?

PowerGo gebruikt via Garanties van Oorsprong (GvO’s) de zonne-energie van moederbedrijf PowerField. Één GvO staat gelijk aan 1 megawattuur (MWh) hernieuwbare energie. We kunnen van iedere kilowattuur laten zien waar deze vandaan komt.

Hoe laad ik met zonne-energie als de zon niet schijnt?

Binnen de Europese Unie gebruiken we een GvO-systeem (Garanties van Oorsprong), waarmee handel in duurzame energie mogelijk is. GvO’s zijn officiële certificaten die bevestigen dat elektriciteit afkomstig is van hernieuwbare bronnen, zoals zonne-energie. PowerGo maakt gebruik van zonne-energie door GvO’s van moederbedrijf PowerField af te nemen. Hiermee zetten we de zonne-energie in wanneer dat nodig is. Dus zelfs als de zon niet schijnt, laden EV-bestuurders met zonne-energie.

Laad met de zekerheid van 100% zonne-energie.

Snel, gemakkelijk en gegarandeerd groen laden: allemaal dankzij de zon. Samen zijn we de energietransitie.

Contact