Legal Advisor

PowerField gaat voor slimme en innovatieve energie-oplossingen. Wij ontwikkelen, bouwen en beheren zonneparken, laadpalen en opslagsystemen. Wij zijn dagelijks bezig met innoveren binnen de hernieuwbare energiesector. Dit doen wij efficiënt, duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord.

Het ontwikkelen van zonneparken is één van onze belangrijkste bedrijfsactiviteiten. Sinds 2015 zijn wij betrokken geweest bij de ontwikkeling van bijna 1 gigawatt aan zonneparken. Dit staat gelijk aan het verbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens op jaarbasis. Daarbij houdt PowerField zich bezig met de ontwikkeling van batterijen, waar duurzame energie in wordt opgeslagen.

Samen met dochteronderneming PowerGo streven we naar het creëren van laadpunten waar auto’s met zonne-energie kunnen worden opgeladen. PowerField en PowerGo combineren vraag en aanbod, waarbij snelle laadpunten worden aangedreven door volledig duurzame energie. Dat maakt ons niet alleen een belangrijke speler in de energietransitie van Europa, maar ook een onderdeel van het steeds groter wordende laadnetwerk. PowerGo timmert hard aan de weg en heeft al veel mooie projecten ontwikkeld, zoals bij HelloFresh, Jumbo, Basic-Fit, Willem II en op steeds meer locaties in het buitenland.

Op onze website vind je meer informatie over PowerField en PowerGo:

Over de functie

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een collega met werkervaring binnen de rechtspraktijk. Werk jij zelfstandig, zorgvuldig en oplossingsgericht en wil jij een zichtbare bijdrage leveren aan de duurzame energietransitie? Dan is deze rol wellicht iets voor jou!

Als Legal Advisor bij PowerField en PowerGo ben je betrokken bij de ontwikkeling, realisatie en het beheer van duurzame energieprojecten op het gebied van zonneparken en het uitrollen van een laadpalennetwerk. De focus ligt hierbij op grootschalige zonneparken, het uitrollen van een laadpalennetwerk maar ook energieopslag. Je zult betrokken zijn bij de projecten op alle vlakken. Deze projecten kennen een grote (onderliggende) financiële waarde en worden vastgelegd in verscheidene complexe overeenkomsten tussen verschillende stakeholders.

Binnen deze functie kom je te werken binnen een gespecialiseerd en gemotiveerd team! Kantoren zijn gevestigd in Wormer, Groningen en Valencia, maar we hebben ook steeds meer collega’s door heel Europa werken vanuit huis of vanaf een flexplek. In deze functie krijg jij verschillende verantwoordelijkheden en taken:

 • Juridisch aanspreekpunt en support voor onze Projectmanagement teams;
 • Ondersteunen tijdens vergunningsprocedures, contact met overheidsinstanties en andere stakeholders;
 • Adviseren op het gebied van omgevingsrecht, maar ook civiele vraagstukken komen aan bod;
 • Behandelen van diverse ad-hoc vragen vanuit de organisatie;
 • Ondersteunen bij het opzetten van nieuwe business;
 • Opstellen van verschillende contracten en voeren van onderhandelingen;
 • Ondersteunen bij het voeren van (gerechtelijke) procedures;
 • Externe relaties onderhouden.

Over jou

In deze functie werk je zelfstandig aan vraagstukken en rapporteer je aan onze COO. Verder is het belangrijk dat je over de volgende competenties en vaardigheden beschikt:

 • Een afgeronde opleiding wo-rechten;
 • Tenminste 3 jaar werkervaring in (duurzame) projectontwikkeling, als bijvoorbeeld advocaat(stagiair) of bedrijfs- of overheidsjurist;
 • Ervaring met omgevingsrecht gericht op de ontwikkeling en bouw van grootschalige bouw-/energieprojecten;
 • Ervaring met civiel recht;
 • Goed gevoel voor politieke, bestuurlijke en ambtelijke verhoudingen;
 • Uitstekende juridische en communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift in de Nederlandse- en Engelse taal.

Wat wij bieden

Als Legal Advisor bij PowerField kom je te werken binnen een snelgroeiende markt. We bieden je een zeer afwisselende baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie, die een belangrijke rol speelt in de dynamische wereld van duurzame energie. Je werkt samen met een hecht team van gedreven professionals met een groot scala aan expertise- en ervaringsniveaus. Bij PowerField krijg je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om aan toonaangevende projecten te werken.

Wij hebben kantoren in Wormer en Groningen. Voor deze functie is het wenselijk dat je woonachtig bent in Nederland en de Nederlandse taal spreekt.

Spreekt dit je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.