Marketing and Communications

PowerField gaat voor slimme en innovatieve energie-oplossingen. Wij ontwikkelen, bouwen en beheren zonneparken, laadpalen en opslagsystemen. Wij zijn dagelijks bezig met innoveren binnen de hernieuwbare energiesector. Dit doen wij efficiënt, duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord.

Het ontwikkelen van zonneparken is één van onze belangrijkste bedrijfsactiviteiten. Bij de realisatie van zonneparken spelen niet alleen duurzaamheid, maar ook draagvlak en betrokkenheid een belangrijke rol. Daarom wordt elk project zorgvuldig en in goed overleg met omwonenden, betrokken grondeigenaren en overheidsorganisaties voorbereid. Wij denken graag mee in mogelijkheden waarbij de omgeving meeprofiteert en participeert in onze zonneprojecten.

In 2030 zullen in Nederland geen fossiele brandstofauto’s meer worden verkocht. Ongeveer 60% van de Nederlanders heeft geen gelegenheid om een Elektrisch Voertuig (EV) op eigen erf op te laden. PowerField streeft samen met dochteronderneming PowerGo naar het creëren van EV-laadplaatsen waar auto’s met zonne-energie kunnen worden opgeladen. Aan huis, op locatie en onderweg. PowerGo heeft de ambitie om de komende jaren een van de grootste laadpuntexploitanten in Europa te worden. Wij timmeren hard aan de weg en hebben al veel mooie projecten ontwikkeld, zoals bij HelloFresh, TopParken, Jumbo en op Curaçao. Het doel is om de opgewekte energie van zonneparken te gebruiken om de CO2-uitstoot in het vervoer te verminderen. Het middel daarvoor is het realiseren van (snel)laadpunten.

Op onze websites vind je meer informatie over PowerGo en PowerField:

Over de functie

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een medewerker Marketing and Communications, voor 32 uur per week. Bij deze functie kom je te werken in een klein en gespecialiseerd team. Samen met jouw collega ga jij aan de slag met de dagelijkse marketing- en communicatiewerkzaamheden voor zowel PowerField als dochteronderneming PowerGo. Daarnaast kun jij ook goed zelfstandig werken. In deze functie krijg jij verschillende taken en verantwoordelijkheden:

  • Bedenken van nieuwe thema’s en onderwerpen voor content;
  • Opstellen van de contentkalender voor social media;
  • Schrijven van artikelen, pers- en nieuwsberichten voor de website;
  • Content (foto’s, video’s, interviews) maken op locatie;
  • Organisatie rondom events als openingen en beurzen;
  • Analyseren van prestaties rondom de communicatie.

Bij deze taken en verantwoordelijkheden heb je veel vrijheid en ruimte voor eigen inbreng.

Over jou

Bij het ontwikkelen, bouwen en beheren van zonneparken, laadpalen en opslagsystemen help jij als medewerker Marketing and Communications bij de interactie met de omgeving en het schrijven en verbeelden van onze plannen. Verder is het belangrijk dat je over de volgende competenties beschikt:

  • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Daarnaast beheers je ook de Engelse taal goed in zowel woord als geschrift;
  • Klantgericht, pro-actief en accuraat;
  • Affiniteit met de energietransitie, zonneparken en laadinfra;
  • Een afgeronde HBO-opleiding, of je hebt dit niveau met werkervaring bereikt.

Wat wij bieden

Als medewerker Marketing and Communications bij PowerField en PowerGo kom je te werken binnen een snelgroeiende markt. We bieden je een zeer afwisselende baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie, die een belangrijke rol speelt in de dynamische wereld van duurzame energie. Je werkt samen met een hecht team van gedreven professionals met een groot scala aan expertise- en ervaringsniveaus. Bij PowerField en PowerGo krijg je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om aan toonaangevende projecten te werken.

Wij hebben kantoren in Wormer en Groningen. Jouw standplaats is in beginsel in Groningen, waar je samen met de andere medewerker Marketing and Communications komt te werken. Verder bevindt jouw werkgebied zich door heel Nederland, en soms daarbuiten. Thuiswerken kan wanneer nodig, maar elkaar ontmoeten op kantoor doen we graag.

Spreekt dit je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.