18 april 2023

Nederland Elektrisch | PowerGo plaatst laadpalen bij honderden vestigingen Basic-Fit

PowerGo gaat laadpalen installeren bij honderden vestigingen van Basic-Fit. Het gaat om ongeveer 450 mogelijke locaties, verspreid over Nederland en België. PowerGo gaat reguliere en snelladers plaatsen, waar bestuurders van elektrische auto’s kunnen opladen met 100 procent groene energie. Basic-Fit is met meer dan 1.200 clubs de grootste fitnessketen in Europa. Het bedrijf is actief in 6 landen en telt meer dan 3,35 miljoen leden

Verzwaring netaansluiting
PowerGo is hiermee de preferred charge point operator (cpo) van Basic-Fit in Nederland en België geworden. In België is de eerste locatie inmiddels voorzien van laadpunten bij Basic-Fit Brussels Jette. Later dit jaar wordt deze locatie aangevuld met snelladers. In Nederland is PowerGo gestart met de realisatie van laadpunten bij Basic-Fit Toolenburg in Hoofddorp, waar verschillende snelladers worden geplaatst. Hier wacht PowerGo op een verzwaring van de netaansluiting, voordat het laadplein in gebruik kan worden genomen.

Ivo van Dam, Chief Technology Officer van PowerGo, over het project: ‘We verwachten een snelle uitrol, en denken dit jaar nog zeker 25 locaties te voorzien van laders. De samenwerking met Basic-Fit is een grote stap in PowerGo’s ambitie om een grote cpo in Europa te worden, waarmee we een belangrijke bijdrage leveren aan de uitrol van een Europees laadnetwerk.’ ‘Door de mogelijkheid te bieden om bij Basic-Fit de elektrische auto op te laden met groene stroom, geven we onze klanten een extra service en dragen we bij aan een duurzamere wereld’, stelt Gerard van Medevoort, International Energy Manager van Basic-Fit.