13 juli 2021

Noorderlijkste snellaadpunt van Nederland in gebruik genomen

Het terminalterrein van de veerdienst Eemshaven – Borkum, van rederij AG EMS Borkumlijn, beschikt sinds deze week over zeven autolaadpunten. Op het parkeerterrein staan zes laadpunten met een laadcapaciteit van 22 KW. Nabij het terminalgebouw staat een snellader met een vermogen van 60 KW. Deze snellader kan niet alleen gebruikt worden door reizigers die hun elektrische auto meenemen naar het eiland Borkum en deze nog snel willen opladen, maar ook door de passant die de Eemshaven bezoekt of gebruik maakt van het terras op de veerterminal.

Omdat de actieradius van de nieuwere generatie elektrische voertuigen steeds groter wordt, neemt de vraag naar laadmogelijkheden in de Eemshaven ook toe. Daarop heeft AG EMS besloten een samenwerking aan te gaan met laadpaal-exploitant PowerGo. Mocht de vraag naar laadpalen op het terminalterrein verder toenemen kan het aantal laadpunten in de toekomst nog aanzienlijk worden uitgebreid.

Het Nederlandse bedrijf PowerGo heeft zich als doel gesteld om binnen 2 jaar meer dan 5000 (snel)laadpunten door heel Europa te hebben gerealiseerd. De eerste stap is begin dit jaar gezet, met een snellaadpunt bij PowerField’s zonnepark in Emmen. PowerGo garandeert dat de geleverde elektriciteit 100% afkomstig is van de door zichzelf opgewekte zonne-energie. Intussen zijn er meer dan 500 snellaadpunten in bestelling en is PowerGo klaar voor grootschalige uitrol van laadpunten.

AG EMS laadpalem