4 mei 2023

Openbare laadpalen voor de Deense gemeente Glostrup  

PowerGo gaat laadoplossingen voor elektrische auto’s installeren in de Deense gemeente Glostrup. Het gaat om 20 AC-laadpunten, samen met twee snellaadpunten. De oplaadpunten zijn verspreid over de gemeente en openbaar toegankelijk.  

Glostrup heeft op basis van een aanbesteding gekozen voor Charge Point Operator (CPO) PowerGo. PowerGo zal de laadstations installeren, beheren en exploiteren met behulp van het EV-laadplatform van Spirii. De laadstations worden geïnstalleerd door GodEnergi.  

Toegankelijk en duurzaam opladen  

Glostrup ligt in de regio Hovestaden en vormt een van de voorsteden van Kopenhagen. De gemeente zet zich in voor duurzaamheid en vindt het belangrijk dat er oplaadpunten beschikbaar zijn voor bestuurders van elektrische auto’s die thuis niet kunnen opladen.  

De oplaadpunten worden geïnstalleerd op verschillende locaties verspreid over de gemeente, zodat de burgers gemakkelijk toegang hebben tot opladen. Samen met de snellaadpunten zullen er ook oplaadpunten worden geïnstalleerd bij Eriksvej & Christianvej, een winkelgebied in de buurt van het treinstation.   

Søren Enemark, voorzitter van de milieu-, technologie- en vastgoedcommissie van de gemeente Glostrup: “Het is fantastisch dat we binnenkort op veel plaatsen in de gemeente Glostrup oplaadpunten zullen hebben. Het aantal elektrische auto’s neemt toe en op deze manier kunnen we bestuurders van elektrische voertuigen én de energietransitie in Denemarken ondersteunen.”  

Ivo van Dam, Chief Technology Officer bij PowerGo: ”We zijn erg blij dat we opnieuw een aanbesteding in Denemarken hebben gewonnen. PowerGo is verheugd om samen met de gemeente en onze partners Glostrup te voorzien van een duurzaam en slim openbaar laadnetwerk.”   

Bekijk PowerGo's projecten

Duurzame en slimme laadoplossingen

Portfolio