30 juni 2022

Opladen op historische locatie in Drenthe

Stichting Het Drentse landschap en PowerGo zijn recentelijk een samenwerking aangegaan in Orvelte. Het Drentse Landschap zet zich in voor de bescherming van de natuur en het erfgoed in Drenthe. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Het Drentse Landschap; daar waar mogelijk gaat zij op zoek naar duurzame oplossingen. Zo ook in Orvelte, waar de parkeerplaatsen worden gemoderniseerd. Op die parkeerplaatsen worden de eerste snellaadpalen van PowerGo geplaatst.

Orvelte is een levendig en gastvrij monumentendorp, dat nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt. Het dorp trekt jaarlijks veel bezoekers. Om die bezoekers nog beter te faciliteren wordt het mogelijk om hun elektrische auto gemakkelijk en snel te kunnen opladen. Op beide parkeerplaatsen in Orvelte worden drie DC30 PowerGo-snellaadpalen geplaatst. Hier kunnen zes auto’s tegelijkertijd opladen.

Mooie combinatie

Arnold Kooistra, projectleider bij Het Drentse Landschap, over de samenwerking met PowerGo: “Wij zijn erg blij met de mogelijkheden die PowerGo biedt. Er zijn steeds meer mensen die elektrisch rijden; op deze manier kunnen we een extra service bieden aan de bezoekers aan Orvelte. Het heeft ook wel iets, moderne en duurzame snellaadpalen op een historische locatie.” De snelle laadpalen in Orvelte dienen als pilot. De intentie is om in de nabije toekomst bij meer locaties van Het Drentse Landschap laadpalen te plaatsen.

Laden met zonne-energie

PowerGo is een dochteronderneming van PowerField. De snellaadpalen van PowerGo in Orvelte leveren 100% duurzame energie, afkomstig uit zonneparken. Zo wordt er gezorgd voor duurzaam energieverbruik en ondersteuning van de energietransitie. Laadoplossingen voor alle EV-bestuurders en groene energie is een groot onderdeel van PowerGo’s ambitie om een ​​belangrijke exploitant van laadpunten in Europa te worden.

Orvelte Het Drentse Landschap

Orvelte