19 oktober 2023

PowerGo breidt laadnetwerk in Denemarken snel uit 

PowerGo installeert de komende twee jaar ongeveer 1600 openbare oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV’s) in Denemarken. Hiermee levert PowerGo een belangrijke bijdrage aan de uitrol van het Europese laadnetwerk.

Nieuwe locaties

PowerGo heeft ondertussen zestien aanbestedingen gewonnen voor de installatie van openbare laadpunten in Denemarken. De meest recent gewonnen aanbestedingen bevinden zich in de gemeenten Glostrup, Haderslev, Næstved, Rudersdal, Varde, Ballerup, Hillerød, Thisted en Vallensbæk waarbij in totaal 832 laadpunten worden gerealiseerd. Daarbij realiseert PowerGo acht ultra-snellaadpunten in de plaats Haderup.

  • Glostrup: twintig AC- en twee DC-laadpunten;
  • Haderslev: 26 AC-laadpunten;
  • Næstved: 254 AC- en zestien DC-laadpunten;
  • Rudersdal: 162 AC- en tien DC-laadpunten;
  • Varde: 42 AC- en vier DC-laadpunten;
  • Ballerup: 54 AC-laadpunten;
  • Hillerød: 64 AC- en twintig DC-laadpunten;
  • Thisted: 110 AC- en 28 DC-laadpunten;
  • Vallensbæk: achttien AC- en twee DC-laadpunten;
  • Haderup: acht ultra-snellaadpunten.

PowerGo publiceerde eerder dit jaar het nieuws over de gewonnen aanbestedingen in de gemeenten Randers, Gentofte, Vejen, Vejle, Gladsaxe en Ikast-Brande. In de komende maanden zullen meer projecten in Denemarken worden aangekondigd.

In mei opende PowerGo de eerste laadlocatie in Denemarken, in de parkeergarage Cronhammer in Vejle. Ook de installatie van laadpalen in de gemeente Gladsaxe, Vejen, Randers en Ikast-Brande is van start gegaan.

PowerGo laadpaal in Gladsaxe

Laadpunten in Gladsaxe en Vejle

PowerGo laadpalen in Vejle

Een duurzaam publiek laadnetwerk 

Bij PowerGo laden bestuurders van EV’s met 100% duurzame energie. PowerGo gebruikt het EV-platform van Deense partner Spirii om de laadpunten te realiseren, beheren en exploiteren.

PowerGo biedt via dynamische laadtarieven eerlijke en transparante laadprijzen aan gebruikers, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. De PowerGo Charge app geeft gebruikers inzicht in de tarieven voor de aankomende uren en biedt verschillende betalingsmogelijkheden.

“PowerGo is trots deze grote bijdrage te leveren aan de uitbreiding van het openbare laadnetwerk in Denemarken, waarbij we de toegankelijkheid en flexibiliteit van het opladen van elektrische voertuigen vergroten”, vertelt Frederikke Fog, Tender Manager bij PowerGo. “Zo stimuleren we elektrische mobiliteit en duurzaam laden met 100% duurzame energie. Door gemeenten de benodigde infrastructuur voor elektrische voertuigen te bieden, helpen we ze om zich voor te bereiden op de toekomst en te werken aan hun duurzaamheidsdoelen. De projecten in Denemarken leveren een belangrijke bijdrage aan onze ambitie om een groot Europees laadnetwerk uit te rollen.”

Overzicht van gewonnen tenders in Denemarken

Overzicht van gewonnen tenders in Denemarken

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Portfolio