3 juni 2024

PowerGo en PLUS nemen eerste snellader voor klanten in gebruik in Klazienaveen

Klanten van PLUS kunnen in Klazienaveen de elektrische auto snel en gemakkelijk opladen. PLUS in Klazienaveen is de eerste locatie die over een eigen snellaadpaal beschikt. Hier kunnen twee elektrische voertuigen gelijktijdig opladen met een maximumlaadsnelheid van 320 kilowatt (kW).

Dankzij de hoge laadsnelheid is de auto in de meeste gevallen volledig opgeladen na het supermarktbezoek. De stroom voor de snellader wordt duurzaam opgewekt en is afkomstig van Nederlandse zonne-energie.  

Snelle uitrol 

Vanwege de overbelasting van het elektriciteitsnetwerk in Nederland heeft PowerGo een snellader met een geïntegreerd batterijsysteem geplaatst. De snellader slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie. Zo wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast en kan het op overige momenten aan de laadbehoefte voldoen.   

De wachttijd voor aansluitingen die geschikt zijn voor snelladers bedraagt gemiddeld tussen de anderhalf en twee jaar. Dankzij deze slimme laadoplossing heeft PowerGo de locatie al binnen een paar maanden kunnen opleveren. Ook andere locaties gaan snel volgen. Zo wordt binnenkort de snellaadlocatie bij PLUS in Schoonebeek opgeleverd.   

De eerste snellaadlocatie van PLUS in Klazienaveen

“Bij PLUS werken we aan de verduurzaming van onze winkels en distributiecentra met als doelen energiebesparing, CO2-reductie en verantwoord materiaalgebruik. Samen met PowerGo helpen we onze klanten om de uitstoot te verminderen door boodschappen doen en het opladen van hun auto te combineren. De eerste snellader is nu actief en Schoonebeek volgt snel. Hierna willen we blijven uitbreiden en zijn we blij met de interesse van onze ondernemers om laadinfrastructuur te realiseren bij hun winkels.”

Thomas Bosman, Procesmanager Duurzaam Vastgoed van PLUS
Thomas Bosman en Paul Sieljes bij de eerste snellader bij PLUS in Klazienaveen  

Paul Sieljes en Thomas Bosman nemen eerste snellaadlocatie in gebruik

Gebruiksvriendelijkheid voorop

Via ‘dynamische laadtarieven’ krijgt de klant toegang tot eerlijke en transparante laadprijzen, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. Ook dit helpt het elektriciteitsnet, doordat klanten gestimuleerd worden om te laden wanneer veel en schonere energie beschikbaar is. Opladen is op die momenten namelijk goedkoper. De PowerGo Charge app geeft gebruikers toegang tot deze tarieven. 

Naast de meest gebruikte laad- en betaalmogelijkheden, zoals via een app of laadpas, zorgt PowerGo ook voor nieuwe betalingsopties. Bij de snellader heeft PowerGo een betaalterminal geplaatst. Dit geeft de klant de mogelijkheid te betalen met een bankpas, zoals een pinpas of creditcard, of via een telefoon of smart watch.  

Bij iedere supermarkt wordt gezorgd voor een laadoplossing op maat, waarbij PowerGo de volledige investering op zich neemt. PowerGo houdt hierbij rekening met factoren als het parkeergedrag van de klant, ruimte en omgeving. De snelladers zijn vormgegeven in de herkenbare stijl van PLUS en voorzien van touchscreen schermen. Hierbij heeft de klant gemakkelijk toegang tot informatie over laden en betalen. 

“We zijn trots dat de eerste locatie zo snel in gebruik is genomen. Het is een zeer goede start van onze samenwerking met PLUS. Bij PowerGo laden klanten op met 100% duurzame zonne-energie, afkomstig van Nederlandse zonneparken van moederbedrijf PowerField. We zoeken altijd naar de meest efficiënte, duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing. Deze projecten zijn daar wederom een goed voorbeeld van. We kijken er naar uit om samen met PLUS dit duurzame snellaadnetwerk uit te rollen, waarbij we de klant vooropzetten.”

Paul Sieljes, Head of Operations van PowerGo

Foto’s: Martijn Heemstra

Bekijk al onze projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Projecten