31 januari 2022

PowerGo en Spirii bundelen krachten om groot Europees snellaadnetwerk uit te rollen

  • De samenwerking zal de komende twee jaar 15.000 laadpunten omvatten
  • 8.000 laadpunten zullen high-power laadpunten zijn (150 – 350 kilowatt)
  • PowerGo zal het netwerk bouwen en exploiteren, Spirii zal het platform bieden voor toegangs-, roaming- en betalingsoplossingen
  • De laadpunten worden ontwikkeld in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Engeland, Frankrijk en Scandinavië

PowerGo gaat met het internationale laadplatform Spirii samenwerken om een ​​snelle uitbreiding van het laadnetwerk in heel Europa mogelijk te maken en daarmee eenvoudige, slimme laadoplossingen voor alle bestuurders van elektrische auto’s (EV’s) te bieden. De investering zal de groei- en uitbreidingsplannen van zowel PowerGo als Spirii versnellen, terwijl opladen toegankelijker wordt. De grootschalige uitrol is al gestart in Nederland, Duitsland, België en Spanje.

De samenwerking is gebaseerd op een wederzijdse ambitie om een​​ uitgebreid laadnetwerk te creëren met toegankelijke en betaalbare toegang voor alle EV-bestuurders. Het plan is om de komende twee jaar 15.000 oplaadpunten in te zetten op verschillende Europese markten. Hiervan zullen meer dan 8.000 laadpunten high-power laadpunten zijn, van 150 – 350 kilowatt.

PowerGo verwacht openbare en semi-openbare laadpunten in te zetten in Nederland, Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Engeland en Scandinavië. De jacht op locaties is begonnen, gericht op laadhubs, winkels en parkeerfaciliteiten. “PowerGo streeft ernaar om de komende jaren een van de grootste laadpuntexploitanten in Europa te worden. Up-to-date en gebruiksvriendelijke technologie staat centraal in onze dienstverlening. In Spirii hebben we een partner gevonden die deze kwaliteiten borgt en elektrisch rijden makkelijk en leuk maakt.”, vertelt Jean-Louis Bertholet, CEO van PowerField.

PowerGo zal de laadpunten inzetten en bedienen en heeft gekozen voor het open laadplatform van Spirii om een ​​toegankelijke laad- en betalingservaring voor alle EV-bestuurders te garanderen. De PowerGo Charge app, die is gebouwd op het platform van Spirii, geeft toegang tot eenvoudig laden, meerdere betaalmogelijkheden en roaming in heel Europa.

“We zijn er trots op een nieuw, uitgebreid laadnetwerk in heel Europa mogelijk te maken op ons laadplatform. De samenwerking met PowerGo zorgt voor flexibel en betaalbaar opladen in heel Europa met de beste gebruikerservaring voor alle EV-bestuurders via een intelligente laadapp. Deze samenwerking is weer een enorme mijlpaal in onze zoektocht om continu het markt leidende platform voor eMobility te zijn.”, vertelt Tore Harritshøj, CEO van Spirii.

Opladen met de kracht van de zon

Als dochterbedrijf van PowerField garandeert PowerGo dat de elektriciteit voor 100% uit de zonneparken van PowerField afkomstig is, om zo te zorgen voor meer duurzaam energieverbruik en de energietransitie te ondersteunen. Het gecombineerde waarde-aanbod bestaande uit laadoplossingen voor alle EV-bestuurders en groene energie is een groot onderdeel van PowerGo’s ambitie om een ​​belangrijke exploitant van laadpunten in Europa te worden.

Spirii

Spirii is een internationaal EV-laadplatform dat de toekomst van eMobility-laadoplossingen ontwerpt en bouwt. Met een rijke geschiedenis in de EV-industrie, streeft Spirii ernaar om hoogwaardige, innovatieve en markt leidende software en hardware te leveren waarmee laadpuntexploitanten, bedrijven, steden en EV-bestuurders gemakkelijk kunnen overstappen naar een volledig elektrische toekomst. Met een kernfocus op gebruikersgerichte en intelligent aangesloten laadoplossingen die toekomstbestendige en bewezen concepten zijn.

Logo PowerGo
logo spirii