6 juni 2023

PowerGo neemt eerste locatie in Denemarken in gebruik

Afgelopen week heeft PowerGo de eerste laadlocatie in Denemarken in gebruik genomen. In de nieuw gebouwde parkeergarage Cronhammer, gelegen in Vejle, heeft PowerGo 40 laadpunten gerealiseerd. Bezoekers aan de stad kunnen hier gemakkelijk opladen met 100% groene energie. In de komende twee jaren gaat PowerGo ruim 1500 laadpunten realiseren in Denemarken.

Als Charge Point Operator (CPO) heeft PowerGo de realisatie uitgevoerd en gaat PowerGo de laadpunten beheren en exploiteren. Ivo van Dam, Chief Technology Officer van PowerGo, vertelt hierover: ‘’We zijn blij dat we met PowerGo een bijdrage leveren aan de uitrol van het laadnetwerk in de gemeente Vejle. PowerGo heeft als doel om een belangrijke CPO in Europa te worden en is dan ook trots dat we de eerste locatie in Denemarken hebben gerealiseerd. In de aankomende tijd zullen er meer locaties live gaan, verspreid over Denemarken. Zo vergroten we de mobiliteit voor bestuurders van elektrische auto’s in Denemarken.’’

Chargers in Vejle - PowerGo

De PowerGo-laadpunten in de parkeergarage

PowerGo Chargers in Vejle

De parkeergarage werd geopend in het bijzijn van de burgemeester en voorzitter van de Technische Commissie van Vejle. Duurzaamheid was een belangrijke factor voor de gemeente tijdens de ontwikkelingsfase. De parkeergarage biedt ruimte voor 1000 auto’s en een groot aantal fietsen.

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Portfolio