8 januari 2024

PowerGo opent snelste laadlocatie in Denemarken

Op 8 januari hebben PowerGo en het Deense Directoraat Wegen de snelste laadlocatie van PowerGo in Denemarken geopend. In Haderup heeft PowerGo acht snellaadpunten geïnstalleerd. Dit is onderdeel van PowerGo’s uitrol van een groot openbaar laadnetwerk in Denemarken.

De laadlocatie is officieel geopend door Thomas Danielsen, de Deense Minister van Transport, wie een elektrische auto oplaadde bij een van de snelladers. Er werden speeches gegeven door Thomas Danielsen, Anders Vigen (Project Manager bij PowerGo) en Dorte West (burgemeester van Herning).

De laadlocatie is te vinden in Haderup, gelegen in de regio Jutland. De laadpalen staan op een parkeerplaats nabij rijksweg 34, een van de hoofdwegen van Denemarken. De vier laadpalen leveren ieder 480 kilowatt (kW), met een maximum van 240 kW per laadpunt. Dit betekent dat bij elke laadpaal twee voertuigen tegelijk kunnen opladen met ieder 240 kW. Daarbij zijn de laadpalen uitgerust met LCD-schermen, waarop gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot laad- en betaalinformatie.

Fast Chargers Haderup - PowerGo

De Deense Minister van Transport opent de snellaadlocatie

Fast Chargers Haderup - PowerGo

De nieuwe laadpalen van 480 kW

Uitbreiding van het Deense openbare laadnetwerk

De nieuwe snellaadlocatie maakt deel uit van de uitrol van het Deense laadnetwerk, zoals vastgesteld in het ‘Infrastructuurplan 2035’. Het Deense Directoraat Wegen heeft hiervoor een aanbesteding uitgeschreven. Dit is een van de zeventien aanbestedingen die PowerGo heeft gewonnen in Denemarken.

Anders Vigen, PowerGo: “We zijn zeer trots dat we PowerGo’s snelste laadlocatie van Denemarken hebben geopend. De komende twee jaar installeren we ongeveer 1600 openbare laadpunten voor elektrische voertuigen in Denemarken, waarmee we een grote bijdrage leveren aan de uitrol van het Deense laadnetwerk. PowerGo maakt zo het voor Denen nog aantrekkelijker om voor elektrisch vervoer te kiezen.”

“Met de opening van nieuwe laadpunten langs rijkswegen wordt het steeds makkelijker om de elektrische auto op te laden tijdens lange reizen”, legt Thomas Danielsen, Minister van Transport, uit. “De markt voor laadpalen ontwikkelt zich snel en zorgt ervoor dat EV-bestuurders snel en gemakkelijk kunnen opladen.”

Gemakkelijk en duurzaam opladen

Bij PowerGo laden bestuurders van EV’s met 100% duurzame energie. PowerGo gebruikt het EV-platform van Deense partner Spirii om de laadpunten te realiseren, beheren en exploiteren. Via dynamische laadtarieven biedt PowerGo eerlijke en transparante laadprijzen aan gebruikers, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. De PowerGo Charge app geeft gebruikers inzicht in de tarieven voor de aankomende uren en biedt verschillende betalingsmogelijkheden.

Tot nu toe heeft PowerGo zeventien aanbestedingen gewonnen voor de installatie van openbare laadpalen in Denemarken, waaronder locaties in Haderup, Thisted, Ikast-Brande, Randers, Glostrup, Haderslev, Naestved, Rudersdal, Varde, Ballerup, Hillerød, Vallensbaek, Gentofte, Vejen, Vejle en Gladsaxe. In de meeste gemeenten is PowerGo druk bezig met de installatie van zowel AC- als DC-laders.

Fast Chargers Haderup - PowerGo

Burgemeester Dorte West (Herning), Anders Vigen (PowerGo) en Thomas Danielsen (Minister van Transport) vieren de opening van de snellaadpalen

Foto’s: Jon Kristensen
Video: Autel Energy

Bekijk onze projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Projecten