19 september 2023

PowerGo plaatst snelladers voor Intratuin

PowerGo en Intratuin zijn een samenwerking aangegaan voor het realiseren van laadoplossingen bij vestigingen van Intratuin. Bij Intratuin in Lochem, Apeldoorn en Almelo plaatst PowerGo snellaadpalen van 120 kilowatt.  

Bij de laadpalen van PowerGo laden bestuurders van elektrische voertuigen (EV’s) in korte tijd op met zonne-energie van Nederlandse bodem. De winkels van Intratuin krijgen ieder twee snelladers met een vermogen van maximaal 120 kilowatt, waardoor vier auto’s tegelijkertijd kunnen opladen. Intratuin Lochem is de eerste locatie die voorzien is van deze snelladers. Volgens de huidige planning kan er vanaf 1 oktober ook worden opgeladen in Apeldoorn. Intratuin Almelo volgt begin 2024. 

De snelladers zijn voorzien van LCD-schermen, waarop de gebruiker gemakkelijk toegang heeft tot informatie over laden en betalen. Daarbij bieden deze laadpalen extra communicatie- en advertentiemogelijkheden voor Intratuin.    

Combineren van laden en winkelen 

‘’Bij Intratuin kunnen bestuurders van EV’s het opladen nu combineren met een winkelbezoek”, vertelt Jaimy Kearney, Head of Business Development bij PowerGo. ‘’PowerGo verzorgt de investering van de laadinfrastructuur en faciliteert het gehele proces, waarbij het risico en de zorgen voor de partner volledig worden weggenomen. Ook stellen we bij PowerGo duurzaam en snel opladen met groene energie voorop. De samenwerking met Intratuin sluit goed aan bij deze visie, waarbij we tegelijkertijd bijdragen aan de uitbreiding van het Nederlandse snellaadnetwerk.” 

Huub Spikker, Vestigingsmanager Intratuin Lochem: “Bij Intratuin staat groen centraal. We streven ernaar om mensen dichter bij een groene, natuurlijke manier van leven te brengen. Duurzaamheid neemt dan ook een belangrijke plek binnen het beleid van Intratuin in. Dit zie je terug in het feit dat we hoge eisen stellen aan onze planten en producten en met zorg omgaan met onze omgeving. Door de samenwerking met PowerGo bieden we onze bezoekers nu ook de mogelijkheid om hun elektrische auto op een snelle en duurzame manier op te laden. Iets wat perfect aansluit bij de toekomst en de missie en visie van Intratuin.” 

PowerGo plaatst snelladers voor Intratuin
Jaimy Kearney (Head of Business Development PowerGo) en Huub Spikker (Vestigingsmanager Intratuin Lochem) bij de snellaadpalen bij Intratuin Lochem

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Projecten