31 augustus 2023

PowerGo start installatie laadpalen in Gladsaxe en Vejen

PowerGo is begonnen met de realisatie van openbare laadpunten in de Deense gemeenten Gladsaxe en Vejen.

De gemeente Vejen ligt in het zuiden van Denemarken. Hier worden 84 laadpunten van 22 kilowatt geïnstalleerd. Gladsaxe is een gemeente nabij Kopenhagen. PowerGo installeert hier 54 laadpunten van 22 kilowatt en één snellader van 600 kilowatt. Bij de snellader kunnen vier auto’s tegelijk opladen, met een maximum van 400 kilowatt per laadpunt.

PowerGo is de Charge Point Operator van alle laadpunten en gaat deze realiseren, beheren en exploiteren met behulp van het EV-platform van Deense partner Spirii. Bij de laadpunten van PowerGo laden gebruikers hun auto op met 100% duurzame energie. Via de PowerGo Charge app krijgen gebruikers gemakkelijk toegang tot laad- en betaalopties.

Uitbreiding van het openbare laadnetwerk

Sinds eind 2022 heeft PowerGo zestien aanbestedingen gewonnen voor de installatie van openbare laadpunten in Denemarken. Binnenkort maakt PowerGo deze projecten bekend.

Gladsaxe en Vejen zijn een van de eerste gemeenten die PowerGo voorziet van laadpalen. “De realisatie van het laadnetwerk in de gemeenten is een belangrijke mijlpaal in onze ambitie om een duurzaam laadnetwerk uit te rollen”, vertelt Ivo van Dam, Chief Technology Officer bij PowerGo. “Op deze manier bereiden we de Deense gemeenten voor op de toekomst en helpen hen de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen, waarbij we tegelijkertijd het opladen van EV’s makkelijker maken voor inwoners.”

PowerGo Chargers Gladsaxe/Vejen
PowerGo Chargers Gladsaxe/Vejen

Bekijk onze projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Projecten