28 juni 2023

PowerGo verzorgt laadoplossingen voor Radisson Hotel Group

PowerGo is een samenwerking aangegaan met Radisson Hotel Group, de internationale hotelketen met meer dan 1150 hotels in exploitatie en ontwikkeling. De komende jaren voorziet PowerGo laadoplossingen voor ongeveer 300 hotels in verschillende Europese landen, als onderdeel van het Green Mobility Mindset initiatief van Radisson Hotel Group.

Als belangrijke speler op het gebied van duurzaamheid met ambities gericht op het bereiken van Net Zero emissies tegen 2050, stimuleert Radisson Hotel Group gasten om te kiezen voor duurzame vervoersopties. Het aanbieden van laadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV’s) past perfect bij de Radisson Moves Green Mobility mentaliteit.

In 2022 besloot de Europese Commissie dat alle nieuwe voertuigen in Europa tegen 2035 emissievrij moeten zijn. Daarbij zal de vraag van consumenten naar elektrische voertuigen naar verwachting verviervoudigen tegen 2025. Met deze samenwerking ondersteunen PowerGo en Radisson Hotel Group de overgang naar elektrische mobiliteit en leveren ze een belangrijke bijdrage aan de uitrol van het Europese laadnetwerk.

Hotels hebben de keuze om te investeren of samen te werken met PowerGo, die als Charge Point Operator (CPO) instaat voor het beheer van de laadpunten met behulp van het EV-platform van partner Spirii. De PowerGo Charge app geeft gebruikers eenvoudig toegang tot oplaad- en betaalopties, die bovendien volledige flexibiliteit bieden met betrekking tot betaalmethoden.

Eerste laadpunten in Noorwegen

PowerGo zette al de eerste stappen in de uitrol van het partnerschap. De eerste laadpunten worden momenteel geïnstalleerd in het Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo en zullen halverwege juli in gebruik worden genomen. De laadpunten kunnen worden gebruikt door gasten en bezoekers van het hotel.

‘’Toegankelijkheid tot duurzame laadoplossingen voor iedere EV-bestuurder is een topprioriteit voor PowerGo. PowerGo biedt iedere hoteleigenaar een voordelig financieel model, in combinatie met duurzame energie. Dit is een belangrijke factor bij het vergelijken van PowerGo’s oplossingen met die van concurrenten”, zegt Ivo van Dam, Chief Technology Officer van PowerGo. ”Voor iedere locatie bepalen we of AC-laders, snelladers of een combinatie van beide geschikt zijn, zodat we voldoen aan de behoeften voor de laadinfrastructuur van ieder specifiek hotel. We zijn erg trots op de samenwerking met Radisson Hotel Group en kijken uit naar de uitrol.”

“Meer dan 70% van de klanten geeft aan te willen kiezen voor duurzame reisopties. Elektrische mobiliteit wordt een essentieel onderdeel van de klantervaring. Bij Radisson Hotel Group herkennen we deze trend en willen we koploper zijn in het promoten van een groene mobiliteitsmentaliteit door duurzaam reizen en overnachten makkelijker te maken. De samenwerking met PowerGo zal ons helpen om het bestaande netwerk van meer dan 700 laadpunten die momenteel in onze hotels zijn geïnstalleerd, verder uit te bouwen en om ons doel om alle hotels in Europa tegen 2025 uit te rusten met laadfaciliteiten te bereiken”, zegt Inge Huijbrechts, Global SVP Sustainability, Security and Corporate Communications bij Radisson Hotel Group.

Bekijk onze projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Projecten