7 december 2022

PowerGo voorziet gehele gemeente Ikast-Brande (Denemarken) van laadpalen 

Volgend jaar zal PowerGo laadpunten voor elektrische auto’s realiseren op locaties verspreid over de Deense gemeente Ikast-Brande. Het gaat hierbij om 69 AC-laadpalen met twee laadpunten. Ook worden er drie snellaadpalen van 50 kilowatt met ieder twee laadpunten geplaatst. Daarbij worden er vier laadpunten van 150 kilowatt geïnstalleerd.  

Begin november werd bekend dat PowerGo drie aanbestedingen heeft gewonnen waarmee PowerGo in de Deense gemeenten Vejle, Vejen en Gladsaxe laadpunten zal installeren. Ook de gemeente Ikast-Brande heeft PowerGo als Charge Point Operator (CPO) uitgekozen aan de hand van een aanbesteding.  

Opladen op publieke locaties 

De snelladers van 50 kilowatt zullen worden geïnstalleerd bij een grote parkeerplaats, bij het gemeentehuis en bij een school. De andere vier snellaadpunten van 150 kilowatt worden dicht bij de snelweg ‘Herningmotorvejen’ geplaatst. De AC laders worden geplaatst bij een aantal grote gemeentelijke instellingen en openbare parkeerplaatsen. Alle laadpalen zullen openbaar toegankelijk zijn. 

Kasper Pauli Pedersen, voorzitter van de commissie Klimaat, Natuur en Duurzaamheid bij de gemeente Ikast-Brande, vertelt: “Het aandeel elektrische auto’s in de gemeente Ikast-Brande neemt, net als landelijk gezien, toe en het is daarom fantastisch dat we in de loop van 2023 op zoveel plaatsen in de hele gemeente laadpalen laten plaatsen ten behoeve van de energietransitie. In het kader van de aanbesteding hebben wij ernaar gestreefd zowel grote als kleine steden te bestrijken met betrekking tot de installatie van laadpalen.” 

Samenwerking 

Ivo Van Dam, Chief Technology Officer van PowerGo vertelt: “We hebben de laadpalen op voorraad en verwachten daarom een snelle uitrol. PowerGo staat bekend om het leveren van goede en gemakkelijk toegankelijke oplossingen die kunnen voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers. Samen met Spirii kijken we er naar uit om nieuwe gebruikers te verwelkomen in de gemeente Ikast-Brande.” 

Als onderdeel van de overeenkomst met de internationale CPO PowerGo, is Spirii verantwoordelijk voor de dagelijkse exploitatie en ondersteuning van de laadinfrastructuur. Kemp & Lauridsen is verantwoordelijk is voor de installatie van de laadpalen.