5 april 2024

PowerGo wint aanbesteding: snelladers voor Lillebælt (Denemarken)

Bestuurders van elektrische voertuigen (EV’s) die langs Lillebælt Syd rijden, kunnen binnenkort gebruik maken van PowerGo’s snelladers.

PowerGo heeft opnieuw een aanbesteding gewonnen van het Deense Wegendirectoraat (Vejdirektoratet) en breidt het openbare laadnetwerk uit met een snellaadlocatie bij Lillebælt Syd langs de snelweg E20.

“Het is van groot belang dat automobilisten de mogelijkheid hebben om hun elektrische auto op te laden terwijl ze over het eiland Fyn (Funen) rijden. We zijn er dan ook trots op dat we het voor Denen nog aantrekkelijker maken om de elektrische auto te kiezen als vervoermiddel”, zegt PowerGo’s Tender Manager, Frederikke Fog.

De Vejdirektoratet verdeelde Lillebælt Syd in twee subcontracten, waarvan PowerGo er één heeft gewonnen. De laadlocatie wordt PowerGo’s tweede langs de Deense rijkswegen en wordt naar verwachting over vier maanden in gebruik genomen. De locatie bestaat uit zeven snelladers met een laadsnelheid tot 400 kilowatt, waarbij twee EV’s tegelijkertijd op kunnen laden. Zes van de veertien parkeerplaatsen zijn bedoeld voor langere voertuigen, zoals auto’s met aanhangers, inclusief kampeerwagens, of voor auto’s die zijn aangepast voor mensen met een handicap.

PowerGo Fast Charger - Lillebælt

Impressie van de snellaadlocatie

“We willen een laadnetwerk realiseren dat toegankelijk, betaalbaar en duurzaam is. PowerGo heeft grote ambities en blijft de transitie naar duurzame mobiliteit versnellen."

Frederikke Fog, Tender Manager PowerGo

De nieuwe locatie maakt deel uit van PowerGo’s ambitie om een groot laadnetwerk uit te rollen in Denemarken, waardoor de Denen aanzienlijk betere mogelijkheden hebben om hun EV’s op te laden. PowerGo heeft tot nu toe achttien aanbestedingen gewonnen, waarbij meer dan 1600 openbare laadpunten geïnstalleerd worden.

Iedere bestuurder van een EV kan gebruik maken van de snelladers, waarbij ze opladen met 100% groene energie. Hierdoor kunnen gebruikers hun CO2-uitstoot verminderen en tegelijkertijd gebruik maken van eerlijke en transparante laadprijzen die elk uur de actuele elektriciteitsprijs volgen. Gebruikers kunnen laden en betalen met de PowerGo Charge app voor de dynamische prijzen en verschillende betaalmethoden. Ook kan een laadpas of betaalpas gebruikt worden.