10 november 2022

PowerGo wint aanbestedingen in Denemarken

Charge Point Operator (CPO) PowerGo en het Deense EV-laadplatform Spirii hebben onlangs drie aanbestedingen gewonnen voor de installatie van laadpalen voor elektrische auto’s in Denemarken. In de gemeenten Vejle, Vejen en Gladsaxe worden 178 oplaadpunten geïnstalleerd.

In Vejle zullen 40 AC-laadpunten van 22 kilowatt worden geplaatst. Ook in gemeente Gladsaxe zullen 54 van dezelfde laadpunten worden geïnstalleerd, samen met een snellader van 400 kilowatt, waar vier auto’s tegelijkertijd kunnen opladen. In de gemeente Vejen komen 84 AC-laadpunten van 22 kilowatt. Naar verwachting zal de realisatie van de ruim 178 oplaadpunten in 2023 worden voltooid. Dit zijn de eerste projecten die PowerGo in Denemarken gaat opstarten.

Samenwerking

Charge Point Operator PowerGo zal de oplaadpunten beheren met behulp van het EV-laadplatform van Spirii. De laders worden geïnstalleerd door installateurs Gilbarco Veeder-Root en Kemp & Lauritzen. Spirii zal ook de oplaad- en betalingsapp leveren voor alle EV-rijders om gemakkelijk toegang te krijgen tot de opladers. De gebruiksvriendelijke technologie die in de app is ingebouwd, is een belangrijke reden waarom PowerGo heeft gekozen voor het internationale laadplatform van Spirii om de laadpunten te bedienen.

”De realisatie van de oplaadpunten in de gemeenten is een belangrijke mijlpaal voor PowerGo, als onderdeel van onze ambitie om een ​​groot openbaar oplaadnetwerk in heel Europa te realiseren. We zijn enthousiast en kijken ernaar uit om samen met Spirii deze allereerste projecten in Denemarken te starten en het opladen voor elke EV-bestuurder gemakkelijker en leuker te maken”, zegt Ivo van Dam, CTO van PowerGo. Tore Harritshøj, mede-oprichter en CEO van Spirii: “We zijn erg blij dat PowerGo de Deense markt betreedt en een laadoplossing levert die gericht is op de gebruiker. Als voorkeurslaadplatform zijn we vereerd om de ambities van PowerGo mogelijk te maken om een ​​laadnetwerk in heel Europa uit te rollen en op te schalen, wat EV-rijders veel gemak en gemakkelijke toegang tot opladen en betalen biedt.”

Meer weten?

Neem gerust contact met ons op.

Contact