AG EMS

Het terminalterrein van de veerdienst Eemshaven – Borkum beschikt sinds 2021 over verschillende laadpunten van PowerGo

Belangrijke service voor de klant

Op het parkeerterrein van AG EMS staan drie laadpalen, waar zes auto’s tegelijkertijd kunnen opladen. Ook staat op het deel voor ‘kort parkeren’ een snellaadpaal van 60 kilowatt. Rolf Bouwman is adjunct-directeur van AG EMS Nederland. ‘’De laadpalen bevallen heel goed. Het is ideaal voor mensen die naar Borkum varen. Tijdens hun bezoek kunnen zij hier hun elektrische auto neerzetten en opladen.’’ Niet alleen bezoekers aan het eiland Borkum maken gebruik van de laadpalen, maar ook mensen die bij de Eemshaven werken of langskomen. ‘’Van de snellader wordt veel gebruik gemaakt. Mensen komen hier even opladen, iets eten of drinken, en kunnen daarna gelijk weer verder. De laadpalen zijn voor ons een belangrijke service voor de klant.’’

Public Charging
Laadpaal AG EMS

Eigen aansluiting

In 2021 kon de netbeheerder de eigen netaansluiting van PowerGo lastig verzorgen. Uiteindelijk zou het meer dan een jaar duren om deze netaansluiting te realiseren. Om deze reden is er eerst gebruik gemaakt van de eigen netaansluiting van AG EMS. In de zomer van 2022 heeft PowerGo toch de eigen aansluiting kunnen realiseren en de laadpalen hierop aangesloten. ‘’Achteraf gezien is het erg mooi dat we het zo hebben kunnen oplossen. Zo hebben we een jaar lang onze klanten beter kunnen faciliteren met deze laadpalen.’’, vertelt Rolf Bouwman.

Het parkeerterrein van beschikt over de Noordelijkste (snel)laadpunten van Nederland. Mocht de vraag naar laadpalen op het terrein van AG EMS verder toenemen, kan het aantal laadpunten in de toekomst aanzienlijk worden uitgebreid.

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Portfolio