Restaurant De Zingende Wielen

Restaurant De Zingende Wielen in het dorp Den Oever is al vele jaren een populaire plek voor allerlei reizigers, en maakt ook ruimte voor innovatie. 

Bij restaurant De Zingende Wielen gaat PowerGo een snellaadpaal van 240 kilowatt installeren, waar twee auto’s gelijktijdig kunnen opladen. Maar vanwege de grote schaarste op het elektriciteitsnet in Noord-Holland, zou deze laadpaal niet kunnen worden aangesloten op het net. Hier heeft PowerGo een oplossing voor gevonden door een batterij te plaatsen op een kleine aansluiting. Deze batterij van 700 kilowattuur zal duurzaam opgewekte energie opslaan. Zo raakt het energienet minder overbelast op piekmomenten, kan het op dalmomenten in de behoefte voorzien en bestuurders van elektrische auto’s een zeer hoge laadsnelheid bieden. Deze oplossing is uniek en een primeur in Nederland.   

Snelladen met zonnestroom 

Op deze manier kan er bij De Zingende Wielen worden opgeladen met 100% duurzame zonne-energie van Nederlandse bodem. Het is een ideale locatie voor bestuurders van EV’s die vanaf en naar het eiland Texel reizen, net als voor internationaal verkeer.  

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Portfolio