Restaurant De Zingende Wielen

Restaurant De Zingende Wielen in Den Oever is al vele jaren een populaire plek voor allerlei reizigers, en maakt nu ook ruimte voor innovatie.

Bij restaurant De Zingende Wielen gaat PowerGo een snellaadpaal van 240 kilowatt installeren, waar twee auto’s gelijktijdig kunnen opladen. Maar vanwege de grote schaarste op het elektriciteitsnet in Noord-Holland, zou deze laadpaal niet kunnen worden aangesloten op het net. Hier heeft PowerGo een oplossing voor gevonden door een batterij te plaatsen op een kleine aansluiting. Deze batterij van 700 kilowattuur zal duurzaam opgewekte energie opslaan. Zo raakt het energienet minder overbelast op piekmomenten, kan het op dalmomenten in de behoefte voorzien en bestuurders van elektrische auto’s een zeer hoge laadsnelheid bieden. Deze oplossing is uniek en een primeur in Nederland.  

Snelladen met zonnestroom

Op deze manier kan er bij De Zingende Wielen worden opgeladen met 100% duurzame zonne-energie van Nederlandse bodem. Het is een ideale locatie voor bestuurders van EV’s die vanaf en naar Texel reizen, net als voor internationaal verkeer. Daarbij kan het opladen van de elektrische auto gecombineerd worden met een hapje en een drankje. Naar verwachting zullen de snellader en de batterij aan het einde van 2022 in gebruik worden genomen.

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Portfolio