HelloFresh

HelloFresh is een internationaal opererend bedrijf dat maaltijdboxen aan huis bezorgt. In 2021 heeft HelloFresh PowerGo geselecteerd als Charge Point Operator (CPO) voor haar elektrische voertuigen. 

PowerGo heeft in 2021 een start gemaakt met de aanleg van snellaadpleinen bij alle bezorghubs in Nederland en België. Bij de laadpalen van PowerGo kunnen de elektrische voertuigen van HelloFresh opladen met 100% zonne-energie van Nederlandse bodem. Samen onderzoeken HelloFresh en PowerGo de mogelijkheden naar verdere uitbreiding in deze en andere landen in Europa, zodat HelloFresh overal emissievrij kan bezorgen. 

De laadpalen worden aangestuurd door smart charging software. Op het gebied van tijd en geld kan er zo efficiënt mogelijk worden opgeladen, doordat de juiste laadsnelheid op de juiste tijd wordt bepaald. Zo kunnen de voertuigen van HelloFresh bij aankomst snel opladen, en op tijd weer vertrekken.

PowerGo maakt het op deze manier voor HelloFresh mogelijk om te investeren in de voertuigen, en om de bedrijfsvoering van laadinfra bij de specialist PowerGo neer te leggen. Deze manier van fleet charging is een belangrijk onderdeel binnen PowerGo.

HelloFresh Laadpalen van PowerGo
HelloFresh Laadpalen van PowerGo

Toekomstbestendige en dynamische oplossing

PowerGo hecht waarde aan circulariteit en flexibiliteit. Daarom zijn de laadpleinen bij de hubs van HelloFresh toekomstbestendig ingericht. Laadpalen, en de meeste andere onderdelen van een project, kan PowerGo bij een ander toekomstig project hergebruiken. Daarbij zijn de (snel)laadpleinen makkelijk op- en af te schalen wanneer nodig. Een railkokersysteem zorgt ervoor dat PowerGo het gehele aansluitvermogen over het terrein kan transporteren.

Ook wordt er opgeladen aan de hand van de huidige EPEX/APX-stroomprijs. De prijzen voor het opladen bij PowerGo-laadpalen zijn gekoppeld aan de huidige marktprijs. Dit dynamische laadsysteem zorgt ervoor dat er wordt opgeladen tijdens de ‘goedkoopste uren’ van de dag.

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Projecten