PLUS

PowerGo voorziet supermarkten van PLUS van snelladers.

PowerGo en PLUS zijn een samenwerking aangegaan voor het realiseren van snellaadpalen bij supermarkten van PLUS. Hierdoor kunnen bestuurders van elektrische auto’s door het hele land snel en gemakkelijk laden met 100% zonne-energie van Nederlandse bodem.

PowerGo plaatst snellaadpalen van 50 tot 320 kilowatt (kW). Hierdoor is de auto in de meeste gevallen weer volledig opgeladen na het supermarktbezoek. De snelladers zijn vormgegeven in de herkenbare stijl van PLUS en voorzien van touchscreen schermen. Hierbij heeft de klant gemakkelijk toegang tot informatie over laden en betalen. Via dynamische laadtarieven krijgt de klant toegang tot eerlijke en transparante laadprijzen, gebaseerd op de elektriciteitsprijs per uur. De PowerGo Charge app geeft gebruikers toegang tot deze tarieven.

Snellader met geïntegreerd batterijsysteem bij PLUS in Klazienaveen

Snellader met betaalterminal bij PLUS

Bij iedere supermarkt zorgen we voor een laadoplossing op maat. PowerGo houdt hierbij rekening met factoren als het parkeergedrag van de klant, ruimte en omgeving. We nemen alle zorgen, kosten en risico’s voor locatie-eigenaren uit handen. Daarbij bieden de snelladers extra communicatie- en advertentiemogelijkheden voor PLUS.

Vanwege de overbelasting van het elektriciteitsnetwerk in Nederland plaatst PowerGo in gebieden met netcongestie laadpalen met een geïntegreerd batterijsysteem. Deze snellader slaat energie tijdelijk op, zodat deze op een later moment gebruikt kan worden voor de laadsessie. Zo wordt het elektriciteitsnetwerk op piekmomenten ontlast en kan het op overige momenten aan de laadbehoefte voldoen. Dankzij deze slimme laadoplossing kan PowerGo de locaties snel opleveren. PLUS in Klazienaveen had hierbij de primeur. 

Ook door onze dynamische laadtarieven wordt het elektriciteitsnet geholpen. Klanten worden gestimuleerd om te laden wanneer veel en schonere energie beschikbaar is. Opladen is op die momenten goedkoper.  

Naast de meest gebruikte laad- en betaalmogelijkheden, zoals via een app of laadpas, zorgt PowerGo ook voor nieuwe betalingsopties. Bij de snelladers plaatst PowerGo een betaalterminal. Dit geeft de klant de mogelijkheid te betalen met een bankpas, zoals een pinpas of creditcard, of via een telefoon of smart watch.   

“Als supermarkt weerspiegelen onze duurzaamheidsambities zich niet alleen in de producten die we verkopen, we richten ons ook op onze eigen bedrijfsvoering. Zo liggen de daken van nieuwe PLUS distributiecentra in Oss en Deventer vol met zonnepanelen en richten we onze winkels steeds energie-efficiënter in. Als supermarkt staan we midden in de maatschappij en het plaatsen van laadpalen bij winkels is een volgende mooie stap. Door samen met PowerGo onze parkeerterreinen te voorzien van snelladers, kunnen klanten bij PLUS tijdens het boodschappen doen eenvoudig de auto opladen. Op deze manier biedt PLUS een extra service en zijn we samen met klanten op weg naar een duurzamere toekomst.”

Björn Bertrand, Directeur Vastgoed & Ontwikkeling van PLUS

Bekijk meer projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

projecten