13 september 2022

Snelladen op Corda Campus in België

Op Corda Campus, de toonaangevende technologie campus te Hasselt, kunnen bewoners en bezoekers sinds 12 september hun elektrische auto supersnel opladen aan 24 snelladers van zeven verschillende aanbieders. PowerGo-snellaadpalen van 120 kilowatt zijn hier onderdeel van. Dat zeven aanbieders samen investeren en naast elkaar staan op een parkeerplaats, is een primeur in Europa en maakt van dit snellaadplein een unieke proeftuin.

Het snellaadplein werd op 12 september geopend door Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Corda Campus selecteerde zeven verschillende aanbieders; zowel kleine als grote spelers, met zowel nationaal als internationaal karakter. In totaal zijn er 24 laadpalen geïnstalleerd, waarbij elektrische auto’s in 20-30 minuten tijd voor 90% kunnen worden opgeladen.

Gemakkelijk snelladen

De realisatie van de snelladers in Hasselt is een unieke en belangrijke mijlpaal van Charge Point Operator (CPO) PowerGo, als onderdeel van de ambitie om een groot publiek snellaadnetwerk in Europa te realiseren. Het is PowerGo’s eerste project in België met publieke snellaadpunten. Dankzij de snelle service van installateur NL Mobility kunnen bezoekers en bewoners gemakkelijk snelladen bij de DC120 laadpalen van hardware-leverancier Ecotap. Het EV-laadplatform Spirii zorgt voor een ​​gemakkelijke en slimme laad- en betalingservaring voor de EV-bestuurder. Met de Spirii Go-app hebben EV-bestuurders gemakkelijk toegang tot de laadpalen van PowerGo, en kunnen betalen via verschillende betaalmogelijkheden. Up-to-date en gebruiksvriendelijke technologie staat centraal in deze dienstverlening.