10 juli 2023

PowerGo opent eerste locatie in Spanje

Op 6 juli 2023 is de snelste laadpaal voor elektrische voertuigen in Sueca (Valencia) geopend. De snellader van 120 kilowatt van PowerGo bevindt zich bij het tankstation van +B Energías. Samen met de manager van +B Energías, de burgemeester van Sueca en PowerGo werd het laadstation officieel geopend en in gebruik genomen.

Bij de laadpaal van PowerGo kunnen bestuurders gemakkelijk en snel hun elektrische voertuig (EV) opladen met 100% zonne-energie. In korte tijd is de EV-bestuurder weer klaar om te vertrekken met een volle accu. PowerGo zal ook snelladers installeren bij +B Energías locaties in Soria, Verger, Denia en Xativa.

Een complete laadoplossing

De lader in Sueca is niet alleen de snelste lader in de omgeving, maar ook een van PowerGo’s eerste laders in Spanje. PowerGo is een groeiende Charge Point Operator (CPO) met de ambitie om een groot (snel)laadnetwerk uit te rollen in Europa. ”Met toonaangevende projecten in Nederland, België, Duitsland en Denemarken is PowerGo verheugd om nu ook gebruikers in Spanje te verwelkomen”, vertelt Ramon Dolz Molla, Country Manager van PowerGo in Spanje. ”+ B Energías heeft een goede en betrouwbare samenwerking met PowerGo. Wij nemen het risico van de investering en voeren het hele realisatieproces uit. + B Energías kan klanten en andere EV-bestuurders nu een duurzame en gebruiksvriendelijke snellaadoplossing bieden.”

PowerGo Fast Charger in Sueca
PowerGo Fast Charger in Sueca

Ramon Dolz Molla (Country Manager PowerGo), Dimas Vázquez (burgemeester gemeente Sueca) en José García (General Manager +B Energías)

Voor het einde van 2023 moeten tankstations in Spanje volgens de wet oplaadpunten installeren. José García, General Manager van +B Energías: ”+B Energías is erg blij dat we voldoen aan de regelgevingen en dat we onze klanten nu een extra faciliteit kunnen bieden. Het is voor ons een groot voordeel dat PowerGo de investering heeft gedaan en al het werk uit handen heeft genomen.”

De lader werd officieel geopend door Dimas Vázquez, burgemeester van de gemeente Sueca. ”We zijn erg blij met de installatie van deze snellader en de bijdrage aan de verduurzaming van deze gemeente. We hopen dat deze locatie als voorbeeld dient en dat meer locaties in de gemeente zullen volgen, waardoor elektrisch rijden makkelijker en aantrekkelijker wordt voor onze inwoners.”

Bekijk onze projecten

Slimme en duurzame laadoplossingen van PowerGo

Projecten