20 juni 2023

TankPro | Eerste PowerGo snellaadpalen bij Jumbo: ‘Nu winkelen én laden’

Klanten van Jumbo kunnen vanaf dinsdag bij twee winkels in Nieuwegein hun elektrische auto opladen bij snelladers van PowerGo. De winkels zijn de eerste van de supermarktketen die over eigen snellaadpalen beschikken. Samen met PowerGo wil Jumbo de komende periode een groot deel van haar winkels in Nederland en België van laadpunten gaan voorzien.

Binnenkort worden er ook snellaadpalen geplaatst bij Jumbo winkels in Heel, Ter Apel, Krimpen aan den IJssel en Deurne. “Steeds meer klanten beschikken over een elektrische auto”, licht Anrico Maat, sales & operations directeur bij Jumbo Supermarkten toe. “Nu kunnen zij, terwijl zij boodschappen doen, gemakkelijk en snel hun auto opladen bij één van onze laadpalen. We werken hard aan de CO2-reductie van onze winkels en tegelijkertijd willen we ook onze klanten helpen om de uitstoot te verminderen.” De stroom voor de laadpalen wordt duurzaam opgewekt en is volledig afkomstig van Nederlandse zonne-energie.

Stappen

“PowerGo plaatst voor Jumbo snellaadpalen door heel Nederland en België”, zegt chief technology officer Ivo van Dam van PowerGo. “Onze laadpunten zijn voorzien van 100% duurzame zonne-energie van Nederlandse bodem. Zo zetten we grote stappen in de uitrol van het snellaadnetwerk en bieden we bestuurders van elektrische auto’s een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing. We zijn er trots op dat de eerste locaties in gebruik worden genomen en verheugen ons op de verdere uitrol van de samenwerking met Jumbo.”

Bij iedere laadbeurt ontvangen Jumbo klanten 25 Jumbo Extra’s punten. Deze kunnen klanten inwisselen voor gratis boodschappen en kortingen op abonnementen en dagjes uit.