Vacature Business Controller

PowerField en PowerGo gaan voor slimme en innovatieve energie-oplossingen. Wij ontwikkelen, bouwen en beheren zonneparken, laadoplossingen en opslagsystemen. Wij zijn dagelijks bezig met innoveren binnen de hernieuwbare energiesector. Dit doen wij efficiënt, duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord. 

Het ontwikkelen van zonneparken is één van onze belangrijkste bedrijfsactiviteiten. Sinds 2015 zijn wij betrokken geweest bij de ontwikkeling van bijna 1 gigawatt aan zonneparken. Dit staat gelijk aan het verbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens op jaarbasis. Daarbij houdt PowerField zich bezig met de ontwikkeling van batterijen, waar duurzame energie in wordt opgeslagen. 

Samen met dochteronderneming PowerGo creëren we laadoplossingen waar elektrische voertuigen (EV’s) met zonne-energie worden opgeladen. PowerField en PowerGo zijn hierom niet alleen belangrijke spelers in de energietransitie van Europa, maar ook een onderdeel van het steeds groter wordende laadnetwerk. PowerGo timmert hard aan de weg en heeft al veel mooie projecten ontwikkeld, zoals bij HelloFresh, Jumbo, Basic-Fit, verschillende overheden en op steeds meer andere locaties in binnen- en buitenland. 

Op onze websites vind je meer informatie over PowerField en PowerGo: 

Over de functie 

Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Business Controller, voor minimaal 32 uur per week. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het operationeel en financieel beheer alsmede het modelleren van onze projecten. Dat doe je samen met onze Project Managers, Asset Managers, Financial Controllers en onze CFO. Het betreft een hybride functie met als standplaats onze kantoren in Wormer of Groningen. Je takenpakket is breed. Het gaat om een nieuwe functie die ook nog deels vormgegeven moet worden, maar omvat in ieder geval het volgende:

 • Je verbetert en onderhoudt onze financiële modellen voor onze projecten op het gebied van zonneparken, opslagsystemen en laadpalen met Excel;
 • Je bewaakt de voortgang en performance van onze projecten en assets op basis van informatie die je vanuit de systemen aangeleverd krijgt;
 • Je zorgt voor betrouwbare, begrijpelijke en tijdige informatie waarop je collega’s kunnen sturen;
 • Je ondersteunt met de besluitvorming door het MT over acquisities en de financiële gang van zaken van onze assets;
 • Je denkt kritisch en analytisch mee over de verbetering van onze bedrijfsprocessen en kunt deze afstemmen op de organisatiebelangen;
 • Je bent een belangrijke schakel in onze organisatie tussen de projectmatige afdelingen, asset management en financiën.

Over jou 

Je houdt van aanpakken, bent analytisch en voelt je aangetrokken tot de markt van duurzame energie. Je bent resultaatgericht en sociaal en kunt goed zelfstandig werken. Je brengt graag structuur aan in processen en bent graag bezig met het initiëren en structureren van informatie. Daarbij kijk je breder dan alleen cijfers en heb je ook affiniteit met contract- en risicomanagement. Integriteit en servicegerichtheid staan bij jou hoog in het vaandel. Als klankbord voor alle financiële zaken binnen PowerField is belangrijk dat jij, samengevat, over de volgende competenties beschikt:

 • Gedegen kennis van en ervaring met modelleren in Excel, bij voorkeur aantoonbaar door behaalde Excel-certificaten;
 • Gevoel voor en ervaring met financiële en operationele informatie;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Affiniteit met projecten op het gebied van duurzame energie, de energietransitie en elektrisch rijden;
 • In staat zijn goed overzicht en structuur te houden en te zorgen dat de juiste zaken op het juiste moment worden uitgevoerd;
 • In het bezit van een afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken;
 • Proactief en resultaatgericht;
 • Stressbestendig en een verantwoordelijkheidsgevoel.

Wat wij bieden 

Als Business Controller bij PowerField werk je binnen een snelgroeiende organisatie in een dagelijks ontwikkelende markt. We bieden je een zeer afwisselende baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie, die een belangrijke rol speelt in de dynamische wereld van duurzame energie. Je werkt samen met een hecht team van gedreven professionals met een groot scala aan expertise- en ervaringsniveaus. Bij PowerField krijg je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je! 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.