Vacature – Marketing and Communications

PowerField gaat voor slimme energie-oplossingen. Wij ontwikkelen, bouwen en beheren zonneparken, laadpalen en opslagsystemen. Dit doen wij efficiënt, duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord. Sinds 2015 heeft PowerField bijna 1 gigawatt aan zonneparken ontwikkeld, wat overeenkomt met het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens. Daarbij houdt PowerField zich bezig met de ontwikkeling van batterijen waar duurzame energie in wordt opgeslagen.

Met PowerGo, dochteronderneming van PowerField, realiseren we laadoplossingen waar elektrische auto’s met zonne-energie kunnen worden opgeladen. PowerGo timmert hard aan de weg en heeft al veel mooie projecten ontwikkeld, zoals bij HelloFresh, Jumbo, Basic-Fit en steeds meer locaties door heel Europa.

Op onze websites vind je meer informatie over PowerField en PowerGo:

Over de functie

Ter uitbreiding van het marketing- en communicatieteam zijn wij op zoek naar een fulltime medewerker Marketing and Communications. Binnen deze functie speel je een belangrijke rol binnen de communicatie- en marketingactiviteiten rondom onze projecten met zonneparken en energieopslag en bij het uitrollen van het laadnetwerk door heel Europa.

Je komt te werken binnen een kleine en jonge afdeling, waarbij je zowel samen als zelfstanding aan eigen projecten werkt. In deze functie krijg jij verschillende verantwoordelijkheden en taken:

 • Meewerken aan de rebranding van PowerField en PowerGo;
 • Bijdragen aan de realisatie van projecten van PowerField, op het gebied van contentcreatie, publicaties, communicatie, participatie en meer;
 • Bijdragen aan de realisatie van projecten van PowerGo, op het gebied van contentcreatie, publicaties, marketing, branding en meer;
 • Opstellen en inplannen van artikelen, pers- en nieuwsberichten;
 • Opstellen en inplannen van content voor social media;
 • Opmaken van interne en externe communicatiemiddelen;
 • Organisatie rondom events als openingen, bijeenkomsten en beurzen;
 • Verantwoordelijkheid over de communicatie- en marketingactiviteiten van jouw eigen projecten;
 • Samenwerken met (bijna alle) afdelingen binnen PowerField en PowerGo.

Bij deze taken en verantwoordelijkheden heb je vrijheid en ruimte voor eigen inbreng.

Over jou

Bij de activiteiten rondom onze projecten help jij als medewerker Marketing and Communications bij de interactie met de omgeving en het schrijven en verbeelden van onze plannen. Hierbij is het belangrijk dat je over de volgende competenties beschikt:

 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift. Daarnaast beheers je ook de Engelse taal goed in zowel woord als geschrift;
 • Bij voorkeur werkervaring binnen een soortgelijke functie;
 • (Enige) ervaring met programma’s als Illustrator, Photoshop, InDesign en Lightroom;
 • Een proactieve en zelfstandige houding;
 • Affiniteit met de energietransitie, zonne-energie en laadinfra;
 • Een afgeronde HBO-opleiding, of je hebt dit niveau met werkervaring bereikt.

Wat wij bieden

Als medewerker Marketing and Communications bij PowerField en PowerGo kom je te werken binnen een snelgroeiend bedrijf en snelgroeiende markt. We bieden je een zeer afwisselende baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie, die een belangrijke rol speelt in de dynamische wereld van duurzame energie. Je werkt samen met een hecht team van gedreven professionals met een groot scala aan expertise- en ervaringsniveaus. Bij PowerField en PowerGo krijg je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en om aan toonaangevende projecten te werken.

Wij hebben kantoren in Wormer, Groningen, Kopenhagen en Valencia. Daarbij werken er een groeiend aantal collega’s verspreid door Europa, vanuit huis of vanaf een flexplek. Jouw standplaats is in beginsel in Groningen, waar je samen met het Marketing and Communications-team komt te werken.

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.