Vacature Stagiair Business Development Support


Wormer – PowerGo

PowerGo staat voor snel, gemakkelijk en gegarandeerd groen elektrisch laden. Bij PowerGo geloven we in een toekomst waarin elektrisch rijden de standaard is. Daarom maken we de overstap naar duurzame mobiliteit voor iedereen bereikbaar.   

Om dat voor elkaar te krijgen bouwen we aan een internationaal (snel)laadnetwerk. We hebben toonaangevende projecten opgezet, uitgebreid en gerealiseerd in zeven verschillende Europese landen. Met zowel publieke als fleet (wagenpark) oplossingen. Onze partners zijn onder andere Jumbo, PLUS, HelloFresh, Intratuin, Basic-Fit, Radisson Hotel Groep en een groeiend aantal overheden.  

Bij PowerGo laad je met duurzame energie uit onze eigen zonneparken. PowerField, moederbedrijf van PowerGo, is gespecialiseerd in het opwekken en opslaan van zonne-energie. Sinds 2015 hebben we bijna 1 gigawatt aan zonneparken ontwikkeld. Dat komt overeen met het jaarlijkse energieverbruik van meer dan 300.000 gemiddelde huishoudens.  

PowerField en PowerGo hebben alles in huis: opwekken, opslaan en gebruik van duurzame energie.  

PowerGo is op zoek naar pioniers die voorop willen staan in de Europese energietransitie. Werken bij ons betekent dat je in een snelgroeiende en internationale organisatie terecht komt, waarbij we allemaal werken aan één doel. Een groene toekomst voor iedereen.   

Jouw rol 

Als Stagiair Business Development Support bij PowerGo is je werk zichtbaar binnen en buiten de organisatie. Je rol betreft een functie van 40 uren per week. Je bent betrokken bij het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van ons internationaal laadnetwerk.   

Je werkt samen met het Business Development team. Binnen dit team heb je een belangrijke rol waarbij je bezig bent met het assisteren van het verkoopteam. Je ondersteunt hen en draagt bij aan de verdere groei van het bedrijf. 

Je verantwoordelijkheden zijn:   

 • Support voor onze afdeling Business Development. 
 • Adviseren op het gebied van nieuwe zakelijke kansen en verkoopstrategieën door onderzoek te doen naar potentiële klanten.  
 • Analyseren van verkoopgegevens en statistieken om prestaties bij te houden. 
 • Identificeren van trends. 
 • Inzichten bieden om verkoopstrategieën te optimaliseren en resultaten te verbeteren. 
 • Ondersteunen van het verkoopteam bij omgaan met klanten, beantwoorden van vragen en administratieve taken m.b.t. het verkoopproces zoals het opstellen van verkoopdocumenten, voorstellen en presentaties. 
 • Onderhouden van het CRM-systeem met up-to-date informatie over leads, prospects en verkoopactiviteiten. 
 • Samenwerken met cross-functionele teams, waaronder het Marketing and Communications Team en Asset Management om verkoopinspanningen af te stemmen op de algemene bedrijfsdoelstellingen.  

Jouw profiel 

Bij PowerGo werk je in een snelgroeiende organisatie. Het is van belang dat je vanuit verschillende perspectieven kan werken en over de volgende competenties beschikt:   

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift. 
 • Je hebt affiniteit met duurzame energie en de energietransitie. 
 • Je hebt of volgt een hbo- of wo-opleiding in de richting bedrijfskunde, communicatie, marketing of een gerelateerd vakgebied. 
 • Je hebt ervaring en het vermogen om zelfstandig te werken en effectief samen te werken in een snelle omgeving. 
 • Je bent detailgericht met uitstekende organisatorische vaardigheden. 
 • Je bent vaardig in Microsoft Office. Indien je enige ervaring hebt opgedaan in CRM-software zoals HubSpot is dit een pré. 

Dit bieden wij je

Als Stagiair Business Development Support bij PowerGo bieden we je een zeer afwisselende en flexibele baan bij een professionele organisatie met een sterke groeiambitie en veel sociale impact.   

Bij PowerGo voelen we ons allemaal verantwoordelijk en betrokken bij ons werk, en bij elkaar. Je krijgt veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Binnen een hecht team van gedreven professionals werk je aan toonaangevende projecten, waarbij je veel vrijheid krijgt. Onze organisatie is open en inclusief; iedereen is welkom.  

Verder bieden wij je het volgende: 

 • Stagevergoeding van €500. 
 • Laptop en mobiele telefoon. 

Wij hebben kantoren in Wormer, Groningen, Kopenhagen en Valencia. Daarbij werken er een groeiend aantal collega’s verspreid door Europa, vanuit huis of vanaf een flexplek. Voor deze functie is het wenselijk dat je woonachtig bent in Nederland en de Nederlandse of Engelsetaal spreekt. Jouw standplaats wordt Wormer.   

Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in dit profiel? Of twijfel je hierover, maar ben je toch geïnteresseerd in de functie? Neem gerust contact met ons op. Stuur jouw motivatie en CV naar careers@powerfield.nl. Wij horen graag van je!  

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.