3 februari 2022

Willem II voorzien van laadpalen

Bezoekers van het Koning Willem II stadion met een elektrische auto kunnen voortaan gebruik maken van de negen splinternieuwe laadpalen die in samenwerking met PowerGo en Ecotap onlangs op het terrein voor het stadion zijn geplaatst.

Zowel bij een bezoek aan Willem II als Bonheur Horeca Groep kan midweeks en in de weekenden gebruik worden gemaakt van de laadstations. De plaatsing van de laadstations is mede mogelijk gemaakt door DHL, maatschappelijke partner van Willem II Betrokken.

Middels het Go Green-beleid draagt DHL bij aan de doelstelling van Willem II om beter CO2-neutraal bestellingen te verzenden. Willem II kan dat voortaan eigenhandig doen; DHL heeft ter gelegenheid van de opening van het laadpalenstation een elektrische auto (‘Streetscooter’) aan de club beschikbaar gesteld. Deze Streetscooter wordt ook door Willem II Betrokken ingezet om scholen en andere partners in de stad en omgeving te bezoeken.

PowerGo Willem II

Michel Clausing (DHL), Nicky Foesenek (Bonheur Horeca Groep), Joost Kampshoff (Ecotap), Ivo van Dam (PowerField), Stéphanie Ganzeboom (DHL), Jos de Kruif (Willem II), Suzanne Albregts (Willem II Betrokken).

Foto: Toin Damen, Willem II

‘DHL heeft in Nederland de grootste elektrische vloot van 1400 elektrische wagens welke met meer dan 400 worden uitgebreid in 2022. De doelstelling van DHL is om aan de hand van ons Go Green-beleid in 2025 alle uitleveringen met onze eigen vloot geheel CO2-neutraal uit te voeren. We zijn dan ook trots dat we samen met Willem II onze gezamenlijke doelstellingen kunnen waarmaken’, zegt Michel Clausing van DHL.

Ivo van Dam, CTO van PowerGo en PowerField: ‘De realisatie van het laadplein bij het Koning Willem II stadion is een mijlpaal in onze ambities om de komende jaren een netwerk van 5000 snellaadpalen in Europa uit te rollen. We zijn verheugd een bijdrage te kunnen leveren aan de service voor alle bezoekers van het stadion, met 100% groene stroom uit de eigen Nederlandse zonneparken van PowerField.’

Jos de Kruif, commercieel manager Willem II: ‘Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat we in samenwerking met Bonheur, DHL, PowerGo en Ecotap daarop kunnen inhaken en deze service kunnen leveren aan onze sponsoren en gasten is daarom erg belangrijk. Het past ook goed bij de ‘Go Green’-doelstellingen van onze maatschappelijk partner DHL. Kortom, een win-winsituatie voor alle betrokkenen.’ 

Specificaties
Bij de inrichting van het laadpalenstation zijn twee typen opladers geïnstalleerd. Het gaat hierbij om één DC180 Fast Ecotap-charger (2x 90 KW CCS) en acht Duo Wide Ecotap-chargers.